MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat lansează cea de-a 13-a ediţie a programului Spaţii Verzi. Astfel, organizaţiile neguvernamentale pot depune, până la 15 februarie 2018, cereri de finanţare pentru proiecte de mediu, iar câştigătorii vor fi anunţaţi până la sfârşitul lunii martie 2018.
Începând cu această ediţie se poate obţine finanţare şi pentru activităţi organizate cu prilejul Săptămânii Europene a Mobilităţii, de asemenea se introduce Premiul de mediu pentru media, care se acordă pentru realizarea unor reportaje relevante pentru promovarea ariilor naturale protejate din România. Sumele totale acordate prin cele peste 500 de proiecte finanţate în cadrul ediţiilor anterioare ale programului au depăşit 6 milioane de lei, iar în proiectele implementate au fost implicate peste 200 de mii de persoane
"Implicarea în educaţia ecologică şi în activităţi de conştientizare a importanţei păstrării mediului înconjurător curat şi sănătos sunt priorităţi ale strategiei de responsabilitate socială a MOL România. Această implicare se realizează prin proiectele implementate în cadrul programului Spaţii Verzi. În cadrul celor 12 ani şi 12 ediţii a participat un număr impresionant de voluntari implicându-se în diferite activităţi derulate cu succes. Spaţiile urbane verzi şi ariile naturale protejate sunt importante pentru comunităţi, având impact semnificativ asupra calităţii vieţii şi a stării de bine ale locuitorilor. Continuăm să investim în programele noastre de implicare în comunitate, deoarece considerăm că prin acestea îndeplinim un rol semnificativ în viaţa comunităţilor în care activăm", a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.
Suma maximă ce poate fi alocată unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spaţiilor verzi urbane este de 9.000 de lei. În cazul proiectelor pentru promovarea ariilor protejate, nivelul maxim de finanţare individuală este de 20.000 lei, iar valoarea premiului de mediu pentru media este de 5.000 lei.