22 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Proiecte de peste 4,5 milioane de lei pentru dotări informatice
Proiecte de peste 4,5 milioane de lei pentru dotări informatice

Trei firme din Galaţi reuşesc să atragă sume consistente pentru dezvoltare şi dotări software şi echipamente de tehnologia informaţiei şi comunicaţii (de miliarde de lei vechi) după ce au încheiat contracte de finanţare cu Ministerul pentru Societatea Informaţională (în calitate de Organism intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”- POS CCE), la sfârşitul anului trecut.

SC ERG Termorom SA, una dintre cele mai vechi societăţi (în Galaţi funcţionează din 1993) cu capital privat integrat românesc, cu profil de construcţii şi instalaţii industriale şi civile, a realizat un proiect pentru o finanţare nerambursabilă, al cărei obiectiv general constă în creşterea eficienţei firmei prin reorganizarea tuturor proceselor pe bază de sisteme informatice.
Potrivit managerului de proiect, Roxana Temelie, „valoarea totală a proiectului este de 1.339.254, 32 de lei, iar durata de implementare este de 12 luni. Sumele sunt necesare pentru dotarea cu  software şi echipamente TIC specifice domeniului de activitate. Pentru a respecta recomandările şi reglementările UE cu privire la inovarea tehnologică şi îmbunătăţirea eficienţei economice a activităţilor productive”
Cea de a doua societate comercială, ARCON AG SA, înfiinţată în 2010, are drept profil activităţi de construcţii industriale şi civile, activităţi de engineering, proiectare şi management. Unul dintre directorii societăţii, Bogdan Chirigiuc,  ne-a declarat că „în prezent, pe baza specialiştilor de valoare pe care am reuşit să îi atragem în firmă, activitatea principală s-a concentrat pe elaborarea schemelor şi proiectelor tehnologice şi coordonăm şi activităţile terţilor proiectanţi, implicaţi în aceste activităţi.”
Valoarea totală a proiectului, finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi de la Bugetul de Stat este de 1.692.870,66 lei. Astfel, s-a reuşit implementarea de sisteme TIC „ce încurajează inovarea, creează condiţiile accesului la soluţii moderne de proiectare şi asigură cadrul necesar fundamentării deciziilor de management”, potrivit documentelor din contract.
Cu o valoare a proiectului de 1.681.223,35 lei, cea de a treia firmă, SC AEG TEHNOLOGY SRL, reuşeşte, de asemenea, să schimbe şi să îşi modernizeze activitatea cu echipamente de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor de ultimă generaţie şi, totodată, să achiziţioneze acele programe software necesare dezvoltării aplicaţiilor şi programelor derulate pentru clienţi, în conformitate cu ultimele norme şi reglementări din domeniul inovării şi creşterii productivităţii proceselor de afaceri   existente în Uniunea Europeană. Managerul financiar al firmei, Mirela Bociar, ne-a declarat că „activitatea societăţii se derulează în domeniul construcţiilor civile. Dacă iniţial, din 2002, de când ne-am înfiinţat, eram un prestator de servicii în domeniul instalaţiilor sanitare şi soluţii inginereşti, între timp am devenit specializaţi în domeniile proiectării reţelelor de apă, canalizări, staţii de epurare şi staţii de tratare apă potabilă. Din 2008, după schimbarea acţionariatului principalul obiect de activitate constă în proiectare şi engineering”
Proiectele îşi propun să contribuie la atingerea obiectivelor generale ale Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice 2007-2013, respectiv creşterea productivităţii întreprinderilor româneşti, astfel încât România să atingă, până în 2015, un nivel de aproximativ 55% din valoarea medie a productivităţii din Uniunea Europeană”.


Articole înrudite