21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Reprezentanţi ai Sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor (SSM) s-au întâlnit săptămâna trecută cu reprezentanţi ai administraţiei Combinatului, discuţiile vizând problemele existente pe platforma siderurgică.
”Ne-am întâlnit cu directorul Direcţiei de Resurse Umane, Mihaela Crăciun, la solicitarea noastră, pentru a-i prezenta problemele pe care noi le considerăm importante. Pot spune că discuţiile, care au durat 2 ore, au fost fructuoase”, ne-a declarat liderul SSM, Gheorghe Tiber. Potrivit aceleiaşi surse, una din temele discutate a fost cea legată de examenele sde promovare susţinute de un procent de 10% din numărul angajaţilor Combinatului, sindicaliştii ridicând problema modului în care a fost susţinută proba practică, existând contestaţii depuse din partea unora dintre siderurgişti, mai ales din partea celor care lucrează la furnale.
”Singura uzină unde nu au fost depuse contestaţii a fost UPDES, în rest au fost depuse contestaţii la nivelul tuturor uzinelor. Ni s-a comunicat că promovarea personalului va fi aplicată începând cu 1 iunie, ceea ce înseamnă că în cursul lunii iulie, când se va plăti lichidarea aferentă lunii iunie, cei care au susţinut examene de promovare vor primi diferenţa de bani aferentă trecerii la o categorie sau la o clasă de muncă superioară. În cazul angajaţilor de la UAF, unde au fost depuse cele mai multe contestaţii, ni s-a comunicat că toate contestaţiile vor fi analizate cât mai repede şi se încearcă ca şi în acest caz promovarea să fie aplicată de la 1 iunie”, ne-a declarat liderul SSM, Gheorghe Tiber. Potrivit aceleiaşi surse, sindicaliştii au mai solicitat acordarea sporului de pericol anumitor categorii de angajaţi, cum ar fi, de exemplu, cei care lucrează la staţii şi reţele, macaragiii şi legătorii de sarcină, care aveau dreptul să îl primească dar nu beneficiau de el din cauza permutărilor apărute ca urmare a reorganizării rezultate în urma aplicării programului ARC 2012. 
Liderul SSM mai susţine că în cadrul întâlnirii s-a mai discutat despre acordarea alimentaţiei de efort angajaţilor care lucrează în locuri de muncă pentru care există avize de încadrare dar care nu beneficiază de acest drept. ”Am mai ridicat şi o altă problemă, şi anume că unii reprezentanţi ai grupării adverse sunt în continuare ajutaţi de către conducere şi ni s-a transmis că se vor face cercetări şi se vor lua măsuri”, a mai declarat Gheorghe Tiber. Deschiderea reprezentanţilor conducerii faţă de problemele ridicate de sindicalişti este de lăudat, dar rămâne de văzut câte dintre aceste probleme se vor rezolva şi când se va întâmpla acest lucru.


Articole înrudite