Parlamentul European a aprobat, pe data de 28 martie 2019, programul Erasmus+ pentru perioada 2021-2027. Unul dintre obiectivele principale ale Programului Erasmus+ este ca mai mulţi tineri să participe la diferitele mobilităţi cu scop educaţional. În acest sens, a fost propus un set detaliat de măsuri pentru eliminarea tuturor barierelor economice, sociale şi culturale, deputaţii europeni confirmând că fondurile pentru următorul Program Erasmus+ ar trebui să fie triple pentru a permite participarea cât mai multor persoane, dar şi pentru a adapta mai bine subvenţiile la nevoile acestora.
De la Erasmus+ 2021-2027 se doreşte să fie axat pe persoanele cu mai puţine oportunităţi, precum şi să fie luate măsuri şi acţiuni noi pentru creşterea numărului de participanţi, astfel deputaţii europeni au propus ca atât Comisia Europeană, cât şi agenţiile naţionale Erasmus să elaboreze un cadru european de incluziune şi să elaboreze strategii naţionale de incluziune. Acestea ar putea prevedea măsuri pentru a oferi mai mult sprijin financiar mobilităţii care să ducă la ajustarea subvenţiilor lunare şi la revizuirea regulată a costurilor de trai. De asemenea, un alt sprijin special ar trebui să includă formarea lingvistică, sprijinul administrativ şi oportunităţile de învăţare electronică.
Mai mult decât atât, deputaţii europeni vor aloca bugetul în diferite părţi ale programului pentru a reflecta aceste priorităţi, oferind personalului de educaţie preşcolară şi timpurie, tinerilor sportivi şi antrenorilor sportivi opţiunea de a participa la programele de mobilitate. Schimburile de formare profesională, în special în regiunile de frontieră, vor constitui, de asemenea, o prioritate în noul program şi vor avea un buget mai mare.