17 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Depozitele constituite în bănci au crescut, în octombrie, cu 0,1%
Depozitele constituite în bănci au crescut, în octombrie, cu 0,1%

Depozitele populaţiei şi firmelor în bănci s-au majorat, în luna octombrie 2016, cu 0,1% faţă de luna septembrie 2016, până la nivelul de 258,9 miliarde de lei, reiese din datele publicate de Banca Naţională a României (BNR).
În perioada menţionată, depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au crescut cu 0,6%, până la 97,65 miliarde de lei. Ca ritm anual, la 31 octombrie 2016, depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au înregistrat o creştere de 10,8% (11,3% în termeni reali) faţă de 31 octombrie 2015.
În schimb, depozitele în lei ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) au scăzut cu 0,79%, până la 76,5 miliarde de lei, în ritm lunar, dar în ritm anual au crescut cu 17,4%.
Depozitele în valută ale rezidenţilor gospodării ale populaţiei şi persoane juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare), exprimate în lei, au crescut cu 0,6%, până la nivelul de 84,74 miliarde de lei (exprimate în euro, depozitele în valută au scăzut cu 0,6%, până la 18,808 miliarde de euro). Comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, depozitele în valută ale rezidenţilor exprimate în lei au crescut cu 5,4% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor s-au majorat cu 3,7%).
Depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei exprimate în lei au crescut cu 8% (exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei s-au majorat cu 6,3%), iar depozitele în valută ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) exprimate în lei au crescut cu 1,9 milioane lei (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor persoane juridice s-au diminuat cu 1,6%).


Articole înrudite