16 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CEC Bank a flexibilizat condiţiile de finanţare a IMM-urilor în cadrul Programului Româno-Elveţian
CEC Bank a flexibilizat condiţiile de finanţare a IMM-urilor în cadrul Programului Româno-Elveţian

CEC Bank a flexibilizat condiţiile de finanţare a IMM-urilor în cadrul Programului Româno-Elveţian, prin semnarea unui act adiţional la Convenţia de colaborare încheiată cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), informează banca.
În baza documentului, clienţii vor beneficia de condiţii de contractare îmbunătăţite, precum majorarea plafonului finanţării unui client până la suma de 1.098.480 lei, extinderea duratei maxime de creditare de la 5 la 7 ani, extinderea perioadei de derulare a Programului până la 30 iunie 2019, extinderea domeniilor de activitate eligibile, prin includerea sectoarelor construcţii şi activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice.
Convenţia de colaborare, încheiată în data de 16 ianuarie 2014 între CEC Bank şi Agenţia Executivă pentru derularea Programului Româno-Elveţian pentru IMM-uri, are ca scop susţinerea prin credite de investiţii a beneficiarilor IMM eligibili.
Fondurile programului sunt asigurate în proporţie de 70% din contribuţia elveţiană şi 30% din fonduri proprii CEC Bank. Domeniile de activitate eligibile, finanţabile în cadrul programului, sunt următoarele: producţie, servicii medicale, turism, comercializarea sistemelor/echipamentelor specifice economisirii de energie şi a celor care utilizează resurse regenerabile pentru eficientizarea propriei activităţi, informaţii şi comunicaţii (IT), transporturi — cu restricţionarea achiziţiei de vehicule bazate pe combustibili fosili.
"Pe lângă susţinerea necesarului investiţional al clienţilor, facilităţile oferite de CEC Bank prezintă şi o componentă socială importantă, ce vizează menţinerea şi crearea de locuri de muncă, sprijinirea tinerilor antreprenori şi a tinerilor angajaţi. Astfel, în cadrul Programului Româno-Elveţian au fost menţinute, doar în acest an, peste 1.100 de locuri de muncă, din care 700 ocupate de femei şi au fost create peste 160 de noi locuri de muncă, din care 60 ocupate de femei", a spus Radu Graţian Gheţea, preşedinte — director general CEC Bank.
CEC Bank a acordat peste 300 de credite de investiţii în cadrul Programului Româno-Elveţian, cu o maturitate de până la cinci ani, în principal companiilor din domeniul producţiei, turismului şi serviciilor medicale.


Articole înrudite