22 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Berea, principala băutură a românilor atunci când iau masa
Berea, principala băutură a românilor atunci când iau masa

Recunoscută pentru calitatea sa de a completa perfect gustul preparatelor culinare, berea este principala băutură a românilor atunci când iau masa. Concluzia aparţine unui studiu efectuat de compania de cercetare de piaţă GfK România la solicitarea Asociaţiei Berarii României. Aproape 80% din adulţii români care obişnuiesc să consume băuturi alcoolice la masă au declarat că preferă berea atât în timpul meselor din timpul săptămânii, cât şi în timpul meselor din weekend. Cu toate acestea, consumul de bere este în continuă scădere. Veştile bune sunt acelea că românii consumă în proporţie de 97% bere românească şi în sectorul de producţie evaziune este zero.

Începând cu luna noiembrie a anului trecut, Martens, producător de bere gălăţean, a devenit cea de-a şasea companie producătoare de bere membră a Asociaţiei Berarii României.

“Doresc să mulţumesc Berarilor României pentru prietenia şi eleganţa cu care compania Martens a fost primită în cadrul Asociaţiei. Prezenţa noastră nu face decât să demonstreze o dată în plus adeziunea la un obiectiv comun al producătorilor de bere, acela de a promova şi dezvolta o cultură a berii în România în beneficiul tuturor celor care iubesc această băutură specială”,  a declarat Vasile Joantă, preşedinte Martens. 

Cu o istorie de peste un deceniu, Asociaţia Berarii României reprezintă un veritabil simbol al sectorului berii de la noi din ţară.

În cei zece ani de existenţă, Asociaţia Berarii României s-a impus atât la nivel local, cât şi internaţional, ca o voce comună a membrilor săi, reuşind să transmită mediului de afaceri, consumatorilor şi instituţiilor statului, valorile care îi guvernează deopotrivă.   

Cele şase companii membre ale Asociaţiei asigură 3.700 locuri de muncă în cadrul celor douăsprezece fabrici de bere, dintre care două microberării. Începând cu anul 2008, Asociaţia Berarii României a devenit parte a marii familii a producătorilor de bere europeni, reprezentaţi prin organizaţia Berarii Europei, fondată în 1958, la Bruxelles.

“Atunci când este consumată în timpul mesei, berea îşi demonstrează deopotrivă două importante valenţe: de a-i aduce pe cei dragi alături şi de a desăvârşi gustul preparatelor culinare. Rezultatele studiului dovedesc o dată în plus că berea este o prezenţă constantă pe mesele românilor, ocupând un loc important în inimile lor. Fabricată din ingrediente naturale, când este băută cu moderaţie, berea se potriveşte perfect stilului de viaţă actual al românilor”, a declarat Constantin Bratu, director general Asociaţia Berarii României.


Articole înrudite