21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dacă în anul precedent 77% dintre angajaţii români şi-ar fi schimbat jobul pentru un salariu mai mare, în 2012 se observă o diminuare a influenţei acestui factor. În prezent, 51% dintre respondenţi au nominalizat "salariul" ca prim motiv al schimbării locului de muncă. Acesta este urmat de recunoaşterea profesională (19%) şi dorinţa de a profesa în domeniul de interes (18%). Printre alte motive ce ar putea sta la baza schimbării locului de muncă se numără şi ocuparea unui post de manager/ team leader (7%), bărbaţii fiind mai motivaţi din acest punct de vedere (56% vs. 44%).
Cele mai importante aspecte care i-ar determina pe români să îşi schimbe locul de muncă, ce influenţează procesul de selecţie a unei oferte, au rămas neschimbate. Beneficiile financiare, oportunităţile de dezvoltare şi recunoaşterea muncii rămân în top, însă remuneraţia pierde teren în fata dorinţei de a profesa în domeniul în care candidaţii au şi finalizat studiile.
Alte beneficii care influenţează procesul de selecţie al unui job sunt asigurarea medicală, urmărită cu precădere de respondentii de sex feminin (86%), maşina de serviciu şi concediile plătite parţial de angajator, cele din urmă fiind dorite cu precădere de către bărbaţi, în proporţie de 83%, respectiv 67%.
Creşterea fidelităţii angajaţilor, implicit reducerea fluctuaţiei de personal, pot fi realizate şi printr-un program de evaluare şi compensare a performanţei, non-financiară, care să vină în completarea pachetului salarial.
Sondajul a fost efectuat la nivel naţional pe pagina de candidaţi BestJobs în martie-aprilie 2012, pe un eşantion total de 1.920 de respondenţi. Acesta face parte dintr-o serie de sondaje BestJobs ce măsoară opinia utilizatorilor într-o varietate de subiecte legate de locul de muncă, economie, carieră şi stil de viaţă.


Articole înrudite