23 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tot ce trebuie să știți înainte de a cumpăra cel mai bun televizor
Tot ce trebuie să știți înainte de a cumpăra cel mai bun televizor

Tot ce trebuie să știți înainte de a cumpăra cel mai bun televizor

Fie pentru că televizorul nostru actual s-a stricat, fie că dorim pur și simplu să achiziționăm unul mai bun, suntem conștienți de noutățile care există pe piață. Toată lumea ajunge în același punct: ce televizor ar trebui să cumpăr? Atunci când cumpărăm un televizor nou, există diferiți factori de care trebuie să ținem cont pentru a face achiziția corectă. Dacă acum câțiva ani a fost luată în considerare doar dimensiunea, acum trebuie să punem preț și pe detalii speciale în alte aspecte.

Mărimea contează?

În cazul televizoarelor, se întâmplă ceva similar cu ceea ce s-a întâmplat cu telefoanele mobile acum aproape zece ani. Dacă înainte telefoanele care se vindeau cel mai mult aveau un ecran între patru și cinci inci, de când Samsung a introdus gama Samsung Galaxy Note, toate smartphone-urile de toate mărcile au început să aibă ecrane mai mari de șase inci. Ceva similar s-a întâmplat cu televizoarele. Deși acum câteva decenii televizoarele aveau aproximativ 24-30 inci vorbim aici de tv 80 cm aproximativ, acum vedem cum au devenit populare modelele care încep de la 45-50 inci , ajungând chiar la 75 sau 85 inci. Dacă sunteți în căutarea unui televizor cu care să vă bucurați de conținut, recomandările noastre sunt ca alegerea să fie de 55 inci și, ori de câte ori circumstanțele o permit, puteți crește dimensiunea. Ori de câte ori aveți dubii între două dimensiuni, vă recomandăm să o alegeți pe cea mai mare, deoarece astăzi cu rezoluții 4K, dimensiunea nu mai este o limitare, ci un avantaj.

Ecranul: culori vii, contrastante și luminoase

Acum intrăm pe deplin în aspectul principal care face ca imaginile de pe televizorul nostru să pară clare, cu luminozitate și tot felul de detalii. Este un factor care influențează foarte mult prețul și pe care trebuie să îl cunoaștem pentru a justifica investiția. Televizoarele mai ieftine cu un ecran LED oferă o calitate a imaginii acceptabilă, cu toate acestea, în momentele în care este o scenă întunecată, de exemplu, luminozitatea ecranului face ca conșinutul să se vadă prost. Acest lucru se întâmplă din cauza modului în care ecranul luminează fiecare zonă, ceea ce face dificilă tratarea luminii în anumite puncte.

În gama largă de televizoare, există diferite tipuri de panouri, LCD, OLED, QLED sau cele mai noi de pe piață, cele mai recente care sosesc: tehnologia Mini LED, a Samsung. În cazul noilor televizoare Samsung Neo QLED, ecranul său încorporează tehnologia Quantum Matrix. Dacă adăugăm la această tehnologie Samsung Quantum Dot, ne asigurăm că televizoarele reproduc sută la sută din volumul culorilor, într-un mod clar. Rezultatul, pe lângă o calitate incredibilă a imaginii, este o reducere a consumului electric, deoarece fiecare zonă a panoului funcționează independent, în loc să facă totul complet.

Procesor: creierul din spatele televizorului

Procesorul este una dintre părțile fundamentale ale televizoarelor de astăzi. Se ocupă, așa cum sugerează și numele său, de procesarea și reproducerea imaginii cât mai bine posibil. În cazul Samsung, la partea hardware a procesorului său Neo QLED, se adaugă utilizarea inteligenței artificiale (AI). În acest fel, televizorul în sine poate regla luminozitatea și nivelurile de culoare independent în funcție de scena redată și poate optimiza calitatea imaginii la rezoluția televizorului. Acest lucru se realizează datorită celor 16 rețele neuronale care analizează și îmbunătățesc calitatea imaginii pixel cu pixel până la 8K , indiferent de rezoluția originală a conținutului.

Televizor 80 cm cautati pe Emag

În acest caz, utilizarea AI prezentă în procesor nu se aplică doar imaginii, ci și sunetului emis de cele șase difuzoare ale sale. Iar Samsung o face cu tehnologia sa OTS + (Object Tracking Sound +) care reproduce sunetul scenelor cu efect 3D și similar cu ceea ce am avea cu un echipament Home Cinema și cu mai multe difuzoare împrăștiate prin casă. Deși este o idee bună să ne completăm televizorul cu un soundbar bun, televizoarele de astăzi au îmbunătățit mult calitatea sunetului.


Articole înrudite