Numărul solicitărilor depuse la sediul Apaterm din partea clienţilor societăţii care doresc să beneficieze de sprijin financiar pentru plata căldurii este aproximativ acelaşi cu cel înregistrat iarna trecută, ne-a declarat directorul tehnic al Apaterm, Mircea Ispas. Reamintim că, deşi a existat un termen limită de depunere la sediul societăţii a formularelor pentru acordarea subvenţiei, demers care trebuia făcut de reprezentanţii asociaţiilor de locatari sau proprietari, se vor primi şi în continuare solicitări din partea celor care îndeplinesc condiţiile legale.
„La sediul Apaterm au fost depuse un număr de 19.000 de formulare de acordare a ajutorului de încălzire din partea reprezentanţilor asociaţiilor de locatari sau proprietari. Noi am transmis aceste cereri la comisia de căldură care funcţionează în cadrul Primăriei Galaţi şi îşi desfăşoară activitatea la sediul Patinoarului. Comparativ cu sezonul rece trecut, numărul ajutoarelor de încălzire depuse este aproximativ acelaşi”, ne-a declarat directorul de producţie al Apaterm.
Numărul formularelor de acordare a ajutorului de încălzire primite de Apaterm de la Primăria Galaţi a fost mult mai mare, şi anume de circa 30.000 de exemplare.
Alţi aproximativ 600 de gălăţeni au obţinut formularele pentru a le aduce completate în zilele următoare. Reamintim că la Comisia de Căldură sunt aşteptaţi doar cei care se încălzesc fie cu gaze naturale, fie cu combustibili solizi (lemne, cărbuni) sau lichizi, şi anume păcură.
„Gălăţenii care au locuinţe conectate la sistemul centralizat pot obţine şi apoi depune formularele completate prin intermediul asociaţiilor de locatari, dacă veniturile nete pe membru de familie sunt mai mici de 786 de lei pe lună şi persoanele singure cu un venit mai mic de 1.082 lei pe lună. Înregistrarea cererilor pentru ajutorul de încălzire va continua şi în zilele următoare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache.
Cine poate beneficia de ajutor pentru plata căldurii
Gălăţenii care au locuinţe conectate la sistemul centralizat pot obţine şi apoi depune formularele completate prin intermediul asociaţiilor de locatari, dacă veniturile nete pe membru de familie sunt mai mici de 786 de lei pe lună sau, în cazul persoanelor singure, mai mici de 1.082 lei pe lună. Deşi în timpul fostului Consiliu Local aleşii municipali au dezbătut posibilitatea ca valoarea ajutorului de încălzire să fie diferenţiată, în funcţie de venitul obţinut pe membru de familie, acest lucru a rămas doar la stadiul de intenţie.