Teatrul Dramatic „Fani Tardini” are acum un nou director - actorul Cristian Gheorghe este cel care a venit la cârma instituţiei culturale şi speră ca proiectele pe care intenţionează să le pună în aplicare să fie pe placul gălăţenilor. Noul director promite că Teatrul va avea spectacole bune puse în scenă de regizori cunoscuţi, colaborări cu Teatrul din Brăila şi un Festival de Comedie special - aceasta este viziunea pe care o are asupra viitorului Cristian Gheorghe în ceea ce priveşte obiectivele pe care şi le-a propus.
„După «Peţitoarele» o să urmeze încă un spectacol pe care o să îl facă regizorul teatrului, Cătălin Vasiliu - aici nu suntem încă hotărâţi în privinţa textului. În toamnă o să vină Lucian Sabados, care o să monteze o comedie mai modernă. De asemenea, suntem în discuţii cu regizorul şi directorul Teatrului din Brăila, Radu Nechifor, care o să monteze tot o comedie”, explică Cristian Gheorghe.
Pe lângă aceste noi spectacole care vor fi puse în scenă, tânărul director îşi doreşte o colaborare cu Teatrul din Brăila, considerând că e absurd ca între cele două instituţii să nu existe un schimb de experienţă, având în vedere faptul că cele două oraşe sunt la 15 minute distanţă. Unul dintre proiectele care va include ambele teatre include o microstagiune, tratativele fiind în desfăşurare. „E normal să ne dorim o colaborare, mai ales pentru că înseamnă mult atât pentru trupele teatrului, cât şi pentru publicul din oraşele respective. Suntem în tratative cu Brăila pentru a putea declanşa o microstagiune - noi să jucăm acolo patru spectacole pe lună, iar ei la fel, la noi. Pe lângă acest lucru, sperăm să facem şi un proiect comun anul viitor sau peste vreo doi ani. Un regizor important, Alexandru Darie, a acceptat proiectul Galaţi - Brăila şi sperăm să-l facem”, adaugă noul director.
Piesele care nu adună public, scoase din repertoriu
De asemenea, schimbarea vine şi în rândul pieselor din programul teatrului - unele dintre ele au fost scoase din repertoriu, iar altele urmează să aibă aceeaşi soartă. Motivul pentru care se recurge la această decizie este faptul că, din punct de vedere financiar, nu mai erau profitabile. Conform spuselor lui Cristian Gheorghe, o piesă este scoasă dacă este suspendată de trei ori într-o stagiune, lucru care arată că nu este dorită de public şi că nu mai are rost să se „tragă de ele ca de nişte cai morţi”. Cu toate acestea, gălăţenii vor avea, în viitor, piese noi, montate de regizori consacraţi şi multe surprize. „Un oraş care nu se ridică, din punct de vedere cultural, riscă să dispară definitiv. Nu putem exista doar prin creştere industrială, prin privatizări sau sport. Entitatea culturală a unei societăţi dă valoare acelei societăţi”, încheie directorul Teatrului Dramatic.