Apropierea Sfintelor Sărbători Pascale dezleagă buzunarele tecucenilor, care sunt dispuşi să cheltuie toate economiile pentru a avea o masă îmbelşugată de Paşti. Dorinţa de a achiţiona cât mai multe produse alimentare, legume, fructe, zarzavaturi, dar şi alte produse, îi face pe comercianţi să îşi frece mâinile la „mirosul profitului”. Şi cum nu pot fi sărbători mari fără creşteri de preţuri pe măsură, în pieţele tecucene preţurile au început să se „ascută”, spre dezamăgirea cumpărătorilor, care şi-au făcut o serie de calcule de acasă, iar acum toate socotelile le sunt date peste cap. Cum preţul la carnea de miel a „înţepenit” la 22 lei/kg, mai toţi tecucenii se mulţumesc să privească şi să cumpere tot carne de porc sau pasăre. Mergând pe această preferinţă a cumpărătorilor, comercianţii au început să „urce” sistematic preţul la carne de porc şi pasăre, dar şi la organele necesare preparării tradiţionalului drob. Astfel, gospodinele ori renunţă la o serie de preparate tradiţionale, ori nu au altă posibilitate decât să cheltuie toate economiile, până la ultimul bănuţ. Zarzavaturile şi rădăcinoasele au început să prindă elan, preţul acestora crescând uşor dar sistematic. Un nivel de stagnare, nu se ştie până când, este la salată verde, ridichi de lună, spanac şi ceapă verde, iar din categoria fructelor, merele sunt cele care nu par a ridica „pretenţii” în această perioadă, preţul lor variind între 2 şi 4 lei/kg, în funcţie de ţara de provenienţă şi de aspectul estetic.
Un capitol aparte este acela al cozonacilor, aceştia fiind comercializaţi în această perioadă de mai toţi comercianţii. Această delicatesă pascală este vândută cu preţuri cuprinse între 6 lei/cozonac şi chiar 30 lei/kg. Variaţia mare de preţuri diferă în funcţie de zona de comercializare, dar şi de provenienţa produsului. Cei care cumpără vestitul cozonac din piaţă, de la raionul de „sticlărie”, de exemplu, ies mai ieftin, dar în cofetării preţul este mult mai mare, dar şi savoarea pare a fi alta, în condiţiile în care mirosul îmbietor, de cozonac proaspăt copt, întâmpină cumpărătorii de la intrare.
Nici ouăle nu sunt un capitol de neluat în seamă, preţul acestora fiind, culmea, în scădere. În magazinele de specialitate produsul variază între 0,30 bani şi 0,70 bani, în funcţie de mărime, în timp ce la ţărani un ou de ţară poate fi achiziţionat cu 0,60 bani/bucată sau negociabil, chiar şi 0,40 bani, în condiţiile în care sunt cumpărate mai mult de 20 de ouă.
Cei care sunt foarte „liniştiţi” şi scad din preţ sunt comercianţii de arpagic, seminţe, pomi şi arbuşti. Aceşti comercianţi sunt dispuşi să negocieze, doar-doar vor reuşi să vândă ceva.