16 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un gălăţean la Târgul de Crăciun de la Frankfurt (FOTO)
Un gălăţean la Târgul de Crăciun de la Frankfurt (FOTO)

Născut la Galaţi, Liviu Sebastian Ungureanu a studiat geologia şi ceramica la UNARTE Bucureşti, specializându-se ulterior în artă digitala şi animaţie. Acum 7 ani s-a stabilit lângă Frankfurt (Germania).
În această iarnă este expozant la expoziţia de artă modernă din cadrul faimosului Târg de Crăciun (Weihnachtsmarkt) frankfurtez, de unde ne-a transmis imagini şi o descriere din interior.
În primul rând, Liviu Ungureanu se arată plăcut surprins de faptul că în ciuda restricţiilor pandemice, municipalitatea din Frankfurt a organizat târgul, acesta fiind unul din puţinele care au rezistat pe teritoriul german şi chiar în întreaga Europă.
Manifestarea face parte integrantă din cultura tradiţională germanică, fiind o formă modernă a lui  Yule (Yuletide) - festival indigen de iarnă, o conexiune cu sărbătorile originale ale lui Yule din Vânătoarea sălbatică, zeul Odin şi sărbătoarea păgână anglo-saxonă Modraniht.
Anul acesta a fost mai puţin populat ca de obicei, când erau peste trei milioane de vizitatori. Târgul (Piaţa) de Crăciun din Frankfurt este printre cele mai vechi din ţară, cu atestare documentară din secolul al XIV-lea.
Chiar şi după ce bombele au distrus o mare parte din centrul Frankfurtului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pieţele festive au continuat să apară acolo unde a fost posibil.
Şi, în cele din urmă, când emblematicul Romerberg a fost reconstruit în anii '80 conform planurilor sale iniţiale şi Târgul de Crăciun a revenit fiind astăzi locul în care se monteaza bradul falnic de 30 de metri.
Aici, veţi găsi o mulţime de tarabe care vând delicii alimentare şi cadouri, un punct culminant fiind Honighaus Wagner, un stand cu două etaje, care desface produse cu miere de toate felurile. Vizitatorii pot simţi nopţile reci care preced vacanţa. Aerul este plin de mirosuri plăcute de castane prăjite, mere glazurate, turtă dulce, vin fiert şi de colindele cântate în grup.
Expoziţia de artă este adăpostită în interiorul unei catedrale, reunind standuri multiple. Liviu Ungureanu prezintă în această ediţie 2021, o serie de tablouri cu temă complexă, inspirată din istoria Germaniei.

VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos! ↓


Articole înrudite