16 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Trasee pentru petrecerea timpului liber în natură, în Pădurea Gârboavele
Trasee pentru petrecerea timpului liber în natură, în Pădurea Gârboavele

Consiliul Judeţului Galaţi, în calitate de beneficiar, a avut ieri conferinţa de închidere oficială a proiectului „Conservarea biodiversităţii în Pădurea Gârboavele, judeţul Galaţi”, co-finanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu 2007 – 2013, Axa Prioritară 4 - Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protecţia naturii, Domeniul major de intervenţie - Dezvoltarea infrastructurii şi a planurilor de management pentru protejarea biodiversităţii şi reţelei Natura 2000 - Solicitarea de proiecte nr. V/2012. 

Valoarea totală a proiectului este de 1.183.985 lei, din care 814.846 lei reprezintă valoarea nerambursabilă oferită prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu 2007 – 2013 şi 369.139 lei este contribuţia Consiliului Judeţului Galaţi.

Proiectul a vizat protecţia şi îmbunătăţirea biodiversităţii în Aria naturală protejată Pădurea Gârboavele prin elaborarea unui plan de monitorizare a speciilor şi habitatelor din arie, construirea  unui punct de informare – vizitare în Pădurea Gârboavele, precum şi realizarea unor acţiuni de conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa protejării biodiversităţii în Aria naturală protejată Pădurea Gârboavele.

La acest proiect s-a lucrat timp de 25 de luni. S-au amenajat 18 km de alei şi poteci pentru trasee tematice în interiorul ariei protejate, două refugii tradiţionale, de lemn, pentru vizitatori, dar şi adăposturi, adăpători şi suporturi de hrană pentru animale. Traseele beneficiază de indicatoare pentru vizitatori dar şi panouri cu informaţii privind speciile de plante protejate. Gălăţenilor, la fel ca tuturor vizitatorilor din aria protejată, nu le rămâne decât să se bucure de acest nou loc de petrecere a timpului liber şi să păstreze, pe cât posibil, atât natura cât şi investiţiile realizate.


Articole înrudite