În perioada 17-24 noiembrie, Grădiniţa nr.17 din Tecuci a avut o serie de controale privind activitatea unităţii. În urma controlului RODIS, inspectorul de specialitate a venit cu unele „recomandări” ce depăşeau limitele inspecţiei şcolare, lucru care a deranjat conducerea unităţii, mai ales că implicarea inspectorului de specialitate Mariana Dragu în activitatea acestei unităţi de învăţământ nu pare a fi foarte fructuoasă. Soltănica Militaru, directorul Grădiniţei nr.17 Tecuci, a precizat: „S-a finalizat controlul şi evaluarea ce au avut loc în perioada 17-24 noiembrie a.c. de către o echipă de inspectori competentă, care a concluzionat aspectele unităţii şi care a apreciat şi propus ca cele întâlnite în grădiniţă să fie popularizate ca fiind un model privind promovarea noului din sistem. Consider că cele stipulate în raport de domnii inspectori sunt în concordanţă cu realitatea, mai puţin câteva aspecte subliniate de inspector Mariana Dragu, cărora nu le dau curs înainte de a informa inspectorul general, Doruleţ Resmeriţă”.
„Toate încercările de a tulbura bunul mers al unităţii vor fi eşuate atât timp cât o echipă capabilă, un consiliu de administraţie puternic, din care face parte şi primarul Eduard Finkelstain, rămâne implicat cu aceeaşi receptivitate, spontaneitate, în găsirea soluţiilor pentru orice neprevăzut. Această promovare a activităţii unităţii noastre instalează liniştea în sufletul părinţilor, care au devenit dependenţi de existenţa noului proiect, care este unul îndrăzneţ, cu obiective pe măsură. Niciun element toxic, indiferent din partea cui va veni, nu va reuşi să distrugă acest proiect. Nu aştept sprijin pentru a rezolva problemele grele ale unităţii, mă bazez pe o echipă de cadre care s-a adaptat deja la volumul de muncă, a înţeles regulamentul strict al interiorului şi e dornică de formare. Mă bazez şi pe echipa de părinţi care apreciază şi solicită permanent implicare. Nu am fost sprijinită de inspectorul de specialitate Mariana Dragu, cum ar fi fost normal şi cum o făcea inspectorul Ana Secrieru, care a mentorat şi a pornit acest proiect al unităţii. În fiecare an a existat o fluctuaţie de cadre didactice, datorită metodologiei care s-a aplicat până acum şi a permis ca posturile vacante existente să fie oferite pentru titularizare, dar cu toate acestea unitatea a obţinut aprecieri ale celor patru inspectori care s-au ocupat de aspectele unităţii”, a mai spus Soltănica Militaru.
În perioada următoare se aşteaptă o reacţie promptă din partea organelor competente, pentru ca această situaţie tensionată să dispară, iar eforturile şi întreaga atenţie a cadrelor didactice şi a inspectorilor şcolari să fie îndreptate către activitatea de bază, fără a fi tulburate de animozităţi ce nu ţin de programa şcolară.