23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tabăra de sinistraţi din Tecuci, pe punctul de a fi dizolvată
Tabăra de sinistraţi din Tecuci, pe punctul de a fi dizolvată
Traiul fără griji al celor ce locuiesc în tabăra sinistraţilor este pe sfârşite. În anul 2007 o serie de tecuceni rămaşi  fără un acoperiş deasupra capului au fost adăpostiţi în tabăra de sinistraţi, unde familiilor le-au fost puse la dispoziţie, temporal, module mobile. O parte dintre cei adăpostiţi în tabără, într-un procent foarte mic, au reuşit să îşi reclădească gospodăriile, marea majoritate însă a considerat tabăra nu doar ceva temporar ci chiar o a doua casă. Locaţia părea locul ideal de trăi în condiţiile în care până în septembrie 2010 sinistraţilor nu li s-a cerut achitarea niciuneia dintre utilităţi, acestea fiind suportate din bugetul local. Fericirea nu putea dura la infinit şi astfel, în al XII-lea ceas, locuitorii taberei au fost puşi la plata utilităţilor. Supărarea a fost extrem de mare, însă cei mulţi şi necăjiţi au tăcut şi nu au plătit niciun bănuţ pe energia electrică consumată în lunile de iarnă. La 1 martie factura la curent depăşea 128.000 lei şi astfel s-a sistat curentul în tabără, până în momentul în care se achitau restanţele. Cum nici de această dată nu s-a întâmplat nimic, administraţia locală a anunţat evacuarea rău-platnicilor. Nici această ultimă veste nu a tulburat prea mult liniştea taberei, micile semne de revoltă fiind înăbuşite în alcool.
„Pe data de 29 aprilie este anunţată acţiunea de evacuare a rău-platnicilor din tabăra de sinistraţi. Până în momentul de faţă nu s-a recuperat nimic din valoarea facturii la consumul de energie electrică”, ne-a informat municipalitatea.
Cei din tabăra de sinistraţi se plâng că au copii mici şi că sunt aruncaţi în stradă fără milă, în condiţiile în care nu au un acoperiş deasupra capului. Primarul tecucean, însă, nu pare impresionat de drama celor 130 de suflete, Eduard Finkelstain precizând: „Administraţia locală nu are niciun fel de obligaţii faţă de aceşti cetăţeni în a le asigura o altă locuinţa. În tot acest timp, cât au stat în tabără, au avut posibilitatea să găsească alternative de locuit şi nu au făcut-o. Mai mult de atât, au acumulat şi datorii istorice la energia electrică. Bugetul local nu mai poate suporta această povară şi, ca atare, suntem nevoiţi să trecem la măsuri drastice”.                   
Pe numele datornicilor au fost deschise acţiuni în instanţă privind recuperarea datoriilor, însă aceştia nici nu vor să se achite de obligaţii şi nici nu vor să părăsească tabără.

Articole înrudite