23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Supravieţuitoarea din Micro 40: ”Acum iau viaţa de la capăt”
Supravieţuitoarea din Micro 40: ”Acum iau viaţa de la capăt”
Loredana Jalbă, gălăţeanca de 30 de ani peste care a căzut tencuia blocului în care locuia şi care a stat în comă 13 zile, ia acum, cu greu, viaţa de la capăt. Tânăra a început să meargă pe propriile picioare cu ajutorul cadrelor medicale. Mama şi soţul îi stau permanent alături.
”Iau totul de la capăt. Învăţ să merg, învăţ să vorbesc. E greu, dar asta e acum prioritatea mea. Am de gând să îi dau în judecată pe cei din cauza cărora sunt aici, dar acum întâi vreau să merg, să mă fac bine. Am nevoie de recuperare şi aş vrea să ajung la Spitalul Elias din Bucureşti, dar nu ştiu dacă mă vor primi”, a spus Loredana.
Tânăra este încă în secţia Reanimare a Spitalului de Urgenţă, unde, peste tot, are suportul medicilor şi al cadrelor medicale. Banii continuă să reprezinte, totuşi, o problemă pentru familia greu încercată a tinerei.
”Trebuie să facem rost şi de bani. Doar ce a fost mai greu a trecut, dar, în continuare, avem nevoie de ajutor. În primul rând sperăm să fim acceptaţi la Elias la recuperare. Sperăm ca gratuit. De-abia acum am văzut pe internet datele şi trimitem actele. Dacă nu va fi gratuit, nu ştiu ce vom face. Am deschis şi un cont unde cei care pot să o ajute pe Loredana pot dona. Avem nevoie de tot suportul pentru a o vedea din nou pe Loredana ca înainte de accident”, a spus Viorica Mocanaşu, mama Loredanei Jalbă. Contul în care se pot face donaţii pentru Loredana Jalbă este RO 95RNCB 0141032964060001 deschis la BCR.

Un cadou special

Tânăra a primit acum câteva zile o carte despre Miracolul Vieţii, o carte printre ai cărei coautori se numără şi o persoană care a avut de trecut printr-o suferinţă aproape la fel de mare ca a Loredanei. Pe lângă asta, cadrele medicale care o ajută şi care au permanent grijă de ea şi o ajută să se recupereze îi spun glume sau îi aduc reviste, din care tânăra citeşte cu glas tare pentru a-şi reface vocea.

Articole înrudite