23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Proiectele incluse în Strategia Dunării, o oportunitate pentru Galaţi
Proiectele incluse în Strategia Dunării, o oportunitate pentru Galaţi
Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, a primit zilele trecute vizita Excelenţei Sale Doamna Dagmar Repcekova – ambasadorul Republicii Slovace la Bucureşti. Vizita a fost una de lucru, ambasadorul Slovaciei fiind însoţit de reprezentanţii Clusterului dunărean bazat pe cunoaştere - structură care a contribuit în mod considerabil la pregătirea Planului de acţiune al Republicii Slovace pentru Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării.
Reprezentanţii Clusterului slovac au venit la Galaţi pentru a căuta zone comune de interes, parteneri pentru proiectele propuse şi susţinători pentru noul cadru financiar european, anii 2014-2020, când proiectelor propuse în Strategia Dunării le pot fi alocate fonduri distincte pentru implementare.
„Salutăm iniţiativa de creare a Clusterului dunărean bazat pe cunoaştere - o structură non-politică profesionistă de promovare a intereselor regiunilor dunărene. Avem toată disponibilitatea de dezvoltare a unor parteneriate în cadrul proiectelor propuse de partea slovacă, în măsura în care acestea întrunesc obiectivele urmărite de România şi implicit de judeţul nostru în cadrul Strategiei Dunării”, a afirmat preşedintele Chebac. Acesta a mai adăugat că pe viitor echipele tehnice vor analiza în detaliu propunerile de proiecte şi se va decide asupra implicării Consiliului Judeţului Galaţi. „Dacă vrem ca judeţul nostru să se dezvolte, este timpul să valorificăm, la adevărata ei valoare, una din resursele sale cele mai importante - Dunărea”, a mai declarat presedintele CJ.
Reamintim că fiecare ţară dunăreană a propus Comisiei Europene o serie de proiecte considerate prioritare la nivel naţional şi care au fost incluse în Planul de acţiune aprobat de Comisia Europeană la sfârşitul anului trecut.
La întâlnirea cu delegaţia slovacă în discuţie a fost adusă şi cooperarea culturală – aceasta fiind, de altfel, cadrul în care au debutat relaţiile judeţului Galaţi cu Ambasada Republicii Slovace în România. Doamna Ambasador a arătat disponibilitatea dezvoltării acestor relaţii întrucât experienţa participării Slovaciei, în anul 2010, la Festivalul Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului”, a sporit interesul artiştilor şi oamenilor de cultură slovaci de a participa la acţiunile culturale organizate în acest an la Galaţi.

Articole înrudite