21 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Este vorba de sindicaliştii de la Solidaritatea, care vor organiza marţi după-amiază o şedinţă în care vor stabili planul de luptă legat de acţiunile pe care doresc să le organizeze la Bucureşti pentru a strage un semnal de alarmă referitor la situaţia din ce în ce mai grea cu care se confruntă metalurgia românească. Gheorghe Tiber aşteaptă încă un semn de la liderii celorlalte federaţii sindicale din metalurgie în ceea ce priveşte invitaţia transmisă de a organiza împreună acţiuni de protest, şi aici este vorba de liderii federaţiilor CN Solidaritatea Metal şi FSS Metarom.
„Doresc ca prin acţiunile respective să atragem atenţia asupra situaţiei în care a ajuns metalurgia românească şi să le cerem celor aflaţi la guvernare să ia măsuri măcar pentru menţinerea locurilor de muncă”, ne-a declarat Gheorghe Tiber. Un alt punct al discuţiilor va fi cel legat de strategia pe care o va avea de pus în practică sindicatul în cazul în care Legea Dialogului Social ar urma să fie modificată şi ar fi astfel schimbate şi condiţiile de obţinere a reprezentativităţii sindicale la nivel de unitate. Dacă se va modifica legea şi pentru obţinerea reprezentativităţii vor fi necesare semnăturile a 35% din numărul angajaţilor din Combinat, şi nu 50% plus unu, cum este prevăzut de actuala lege, trebuie să ne gândim de acum la o strategie pentru a obţine reprezentativitatea în noi condiţii şi de a participa la negocierea Contractului Colectiv de Muncă de la combinat”, ne-a declarat Gheorghe Tiber.
La ora actuală niciun sindicat din Combinat nu are reprezentativitate obţinută în baza Legii Dialogului Social, care să îi dea dreptul legal de a participa la negocierile Contractului Colectiv de Muncă de la Combinat.


Articole înrudite