Spitalul municipal „Anton Cincu” Tecuci este o instituţie spitalicească destul de sărăcăcioasă, însă visele de „mărire” sunt multe şi variate. O parte dintre acestea au căpătat „consistenţă”, dar mai sunt şi multe ţeluri rămase în faza de idee sau de ideal. Una dintre aceste dorinţe, ce nu mai e de mult timp ascunsă, ci chiar s-a anunţat în repetate rânduri realizarea ei, e aceea privind modernizarea şi extinderea triajului spitalului, sau altfel spus, mult mai „pompos”, realizarea unui centru modern de primiri urgenţe.
Această „realizare” a fost trâmbiţată de mai multi politicieni, ajunşi cândva la putere, dar uitată imediat după. Cert este că la ora atuală spitalul tecucean are tot un triaj mic, neîncăpător faţă de frecvenţa celor care îl „vizitează” zilnic, fără circuite specifice, ci doar cu un grup social ce se simte foarte bine, la capătul holului. În rest, nicio investiţie, doar o igienizare, niciun plan de modernizare... „din lipsă de fonduri”, după cum ne spune dr. Dragoş Teodoru, managerul bătrânului aşezământ spitalicesc tecucean. Însă speranţa moare ultima la români iar în acest sens directorul instituţiei ne spune: „Pentru triaj urmează să vedem în ce măsură vom găsi fonduri. Zilnic sunt 100 de consultaţii în triaj şi ca atare ar fi necesară modernizarea clădirii, aceasta însă ar trebui să se facă prin extinderea clădirii existente. În condiţiile în care am avea un alt spaţiu disponibil, am muta triajul acolo şi am avea posibilitatea de a construi un centru de primiri urgenţe nou, din temelii. Cum nu se poate aşa, vom căuta fonduri şi probabil anul viitor vom extinde actualul triaj.
Şi nici nu vrea valori fabuloase, managerul instituţiei medicale mulţumindu-se cu puţin: „Cu doar cu 100 de mii de euro am putea face extinderea. Acum rămâne să vedem cine ne dă banii... ori de la Consiliul Local, ori poate de la minister (Ministerul Sănătăţii - n.r.)”.
Speranţe sunt multe la spitalul tecucean, planuri se fac, proiecte de asemenea, dar există veşnica problemă: nu se găsesc fondurile necesare punerii în aplicare a proiectelor. Mai mult de atât, pentru ultimele două luni ale anului în curs nu sunt nici măcar banii necesari funcţionării în condiţii optime a spitalului, iar în acest sens dr. Dragoş Teodoru afirmă: „Nu mai avem resurse financiare pentru ultimele două luni ale anului. Situaţia este generală, după cum se ştie deja, iar în acest tablou general ne încadrăm şi noi”.