15 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Restructurare discretă de posturi la Combinat
Restructurare discretă de posturi la Combinat
În cursul zilelor de sâmbătă şi duminică, unii din cititorii noştri ne-au semnalat faptul că şefii de secţii de la oţelărie ar fi fost chemaţi la serviciu pentru a finaliza în linişte şi fără să ştie prea multă lume lista cuprinzând posturile care vor fi restructurate şi care la nivelul uzinei ar urma să ajungă la un procent de 20%. Mai mult, cititorii ne-au spus că listele cu posturile care vor fi dispărea din schema de personal ar fi fost finalizate şi că angajaţii de la oţelărie sunt nedumeriţi şi nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă. Nu mai este nicio noutate faptul că reevaluarea personalului nu se face într-un mod transparent, lucru semnalat în mass-media de nenumărate ori de către liderul Sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber, o declaraţie asemănătoare fiind făcută doar pe un post de televiziune local de Cristi Eftimie, prim-vicepreşedintele sindicatului Siderurgistul, şi semnalele de alarmă trase de unii din cititorii noştri par a fi adevărate.
„Din informaţiile pe care le am, sâmbătă s-ar fi finalizat listele cu posturile care vor fi restructurate la UOR, fiind vorba de o reducere cu 20% a posturilor din organigramă, în timp ce acelaşi lucru s-a întâmplat sâmbătă şi la UPDES, unde organigrama uzinei va fi redusă cu 30% din posturile existente. Din informaţiile pe care le am, angajaţii de la UPDES care lucrează la suflante sau la alte sectoare care deservesc furnalele vor fi transferaţi la departamentul furnale, iar restul, adică cei cărora li se vor restructura posturile de la UPDES pentru a se atinge procentul de 30%, vor fi transferaţi într-o primă etapă în departamentul talent pool. Urmează ca ulterior conducerea să decidă ceea ce va face cu personalul din tot combinatul care va fi repartizat în departamentul talent pool sau dacă vor fi repartizaţi să lucreze la LTG1 după ce vor urma unele cursuri de calificare. Din informaţiile pe care le am, urmează să se decidă dacă se vor face disponibilizări sau se va da o nouă ordonanţă”, ne-a declarat Gheorghe Tiber.
Acesta a ţinut să tragă un nou semnal de alarmă şi să spună că fostul colos siderurgic va rămâne în ograda sa, în cel mai bun caz, cu laminoarele, dar nu a putut să precizeze un termen în care ar urma să se închidă fluxul cald. Þinând cont de modul în care are loc evaluarea personalului, nu este exclus incertitudinea şi haosul să îi determine pe siderurgişti să nu mai dorească să lupte pentru locul lor de muncă, ci să prefere să plece din Combinat, fie cu ajutorul ordonanţei, fie chiar şi prin concedieri colective. Acum, în toată această nebuloasă numită evaluarea personalului, un rol determinant ar trebui să-l aibă toate sindicatele din Combinat, care ar trebui să convingă oamenii să lupte pentru menţinerea locurilor de muncă.


Articole înrudite