Mai multe lucrări pentru dezvoltarea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare din trei cartiere ale municipiului Galaţi vor fi demarate printr-un program de investiţii, în valoare totală de aproximativ 90 de milioane de euro, a declarat, luni, primarul Marius Stan, după cum scrie Agerpres.
Potrivit edilului municipiului Galaţi, la finalul acestor lucrări, locuitorii cartierelor Barboşi şi Fileşti vor avea reţele de apă şi canalizare, iar cartierul Valea Oraşului nu se va mai inunda la orice ploaie torenţială, pentru că aici se va extinde reţeaua de apă şi canalizare, se va instala o nouă conductă de refulare şi se va construi o nouă staţie de pompare a apelor uzate.
"Sunt investiţii majore pe care le vom derula în Galaţi, prin societatea Apă-Canal, ca operator regional, investiţii care vor aduce un plus de civilizaţie pentru cartierele Barboşi şi Fileşti, dar şi un plus de eficienţă serviciilor edilitare de apă şi canalizare, pe care le oferim oamenilor. Sper să depăşim cât mai repede perioada birocratică a procedurilor şi să începem efectiv lucrările care contează pentru locuitorii Galaţiului. Din discuţiile pe care le-am avut cu directorul societăţii Apă-Canal, cel mai probabil, în maximum un an vor începe lucrările la Barboşi şi Fileşti. În plus, datorită gestionării eficiente a fondurilor de către conducerea Apă-Canal, am găsit soluţii financiare şi pentru rezolvarea problemelor de canalizare existente în Valea Oraşului", a precizat primarul Marius Stan.
Potrivit directorului societăţii Apă-Canal, Gelu Stan, la finalul lucrărilor Galaţiul va fi racordat în totalitate la reţele de apă şi canalizare şi tot atunci apa uzată va fi integral epurată, înainte de a fi deversată în Dunăre.
"La finalizarea acestor lucrări de investiţii, gradul de conectare a populaţiei la reţelele de apă şi canalizare din oraş va ajunge la 100%, iar apele uzate deversate în sistemul de canalizare vor putea fi epurate integral. Sunt investiţii majore care vor reduce semnificativ pierderile din sistem, dar şi infiltraţiile cauzate de uzura avansată a reţelelor", a spus Gelu Stan. Proiectul urmează a fi derulat în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu 2014-2020, din Fondul European de Dezvoltare Regională.