16 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Proiect educaţional prin Programul Erasmus +, la Şcoala Gimnazială 28
Proiect educaţional prin Programul Erasmus +, la Şcoala Gimnazială 28

Sub titulatura “OPEN EUROPE, OPEN HEARTS“ s-a desfăşurat, în prima parte a acestei luni, o vizită educaţională în Spania, a echipei câştigătoare a proiectului cu acelaşi nume, aferent Şcolii Gimnaziale nr.28 Galaţi. Realizat în cadrul programului european Erasmus+, proiectul a atras o finanţare de aproape 20 de mii de euro şi va fi derulat în perioada 1.09.2017 - 31.08.2019.
“Prin acest proiect dorim să promovăm educaţia pentru pace, protecţia mediului şi dezvoltarea durabilă, iar elevii şi profesorii să se poată vedea în Europa şi în lume. Învăţarea în exterior şi contextele educaţiei globale sunt deosebit de relevante pentru stilurile de învăţare preferate ale elevilor. Dorim să învăţăm noi metode de predare, practici inovatoare şi bune, pentru a le introduce mai târziu în şcolile noastre“, ne-a declarat Nineta Bărbătescu, coordonatorul proiectului din partea şcolii gălăţene.
Concret, timp de o săptămână, în perioada 5 - 12 noiembrie, alături de coordonatorul proiectului, alte trei cadre didactice ale Şcolii 28, din Galaţi, au participat la seria de activităţi educaţionale derulate în CEIP Reyes Católicos - şcoala parteneră în proiect, din localitatea Melilla, din Spania. Programul delegaţiei din Galaţi a cuprins mai multe etape de instruire: o prezentare a sistemului de învăţământ spaniol şi a situaţiei actuale din Spania, influenţate de fenomenul imigraţiei şi diversităţii. Profesorii au făcut practică de o zi într-o clasă, pentru a împărtăşi bunele practici şi stilurile de predare inovatoare. Profesorii au aflat, astfel, despre modul în care profesorii spanioli folosesc mediul lor local ca un “cârlig” pentru învăţăre într-o zi în care lucrează cu copiii din comunitatea locală. Apoi, delegaţia gălăţeana a vizitat un centru de imigranţi pentru a se familiariza cu situaţia actuală din orăşele spaniole. Totodată, profesorii au urmat un curs de instruire privind bunele practici - "ETWINNING AND TWINSPACE”, La final, echipa din România s-a întâlnit şi cu membrii celorlalte delegaţii partenere în proiect, într-un efort comun de revizuire a programului de lucru pentru următoarea etapă a proiectului.


Articole înrudite