Consilierii locali gălăţeni au aprobat, în şedinţa de joia trecută, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui depozit al Primăriei pentru depozitarea diverselor deşeuri sau bunurilor proprii, dar şi pentru maşinile abandonate de cetăţeni pe domeniul public. Primarul Ionuţ Pucheanu a afirmat în cadrul şedinţei că actualul depozit folosit de Primărie este neconform, motiv pentru care este nevoie de un nou spaţiu. De altfel, potrivit anexei la hotărârea adoptată de CL, în prezent materialele rezultate din deşeuri, evacuări, reabilitări stradale, materialele pentru casare, bunuri pentru spectacole, piese de schimb auto, bunuri ale proiectelor europene etc. sunt depozitate în două spaţii ale Primăriei, acestea fiind considerate insuficiente, improprii şi nu prezintă siguranţă.
"Pentru cei care nu au trecut pragul depozitului, e unul total neconform, din toate punctele de vedere. E şi bază canină acolo, e şi depozit, bordurile şi cu piatra cubică, pe lângă mobilierul din evacuări, două plasme... Situaţia nu e ok. Într-adevăr, nici nu e o prioritate. Noi am plecat la drum, am făcut studiul de fezabilitate, urmează într-un viitor să alocăm şi fondurile necesare începerii. Avem extrem de multe bunuri, proprietate a municipalităţii, amplasate pe domeniul public sau în alte zone, în clădiri proprietatea municipiului, care uneori trebuie scoase. Mă refer la ţevi, piatra cubică, bordurile, şina, ce poate fi folosită sau vândută... Pe de altă parte avem maşinile abandonate pe domeniul public, care sunt ridicate şi sunt duse în acest depozit al Primăriei, care până la momentul în care proprietarul poate veni să şi-o revendice trebuie să fie pur şi simplu doar depozitată. (...) Apoi, partea acoperită, pentru că vor fi şi hale acoperite... Primăria realizează în fiecare an un număr destul de mare de evacuări, evacuările de cele mai multe ori se lasă şi cu ridicarea bunurilor celui care a locuit până la momentul respectiv în respectiva locuinţă. Ele, pe bază de proces verbal, până la momentul în care proprietarul de drept vine şi le ridică, trebuie ţinute într-un mediu care să nu le deterioreze", a explicat primarul.
Conform studiului de fezabilitate, valoarea totală a investiţiei este de 10.661.810 lei, însă primarul crede că în final suma va fi mult mai mică. "Terenul este al Primăriei, este o suprafaţă foarte mare, sunt halele care trebuie construite, sunt suprafeţe de mii de metri pătraţi ce urmează a fi betonate, sunt dotările aferente unui astfel de depozit... Mă refer aici la motostivuitoare, la toată infrastructura necesară pentru funcţionarea în condiţii optime a unui astfel de depozit. Într-adevăr, în primă fază poate face deliciul dumneavoastră, în mare măsură, sumele avansate în primă fază în studiile de fezabilitate. Avem experienţa comună a faptului că în urma licitaţiilor ele coboară undeva la 60%, chiar uneori la mai mult de 60% din sumele ce au fost propuse, bugetate, pentru astfel de proiecte. Prin urmare, dacă vreţi să vorbim de sume reale, efectiv care vor fi cheltuite, vom putea vorbi doar după ce o licitaţie aferentă acestui proiect va fi încheiată", a precizat primarul.