15 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Păpuşarii gălăţeni, succes răsunător la Chişinău
Păpuşarii gălăţeni, succes răsunător la Chişinău

Dincolo de evenimentul neplăcut din vamă care a pus reflectorul nedorit al presei pe actorii din Galaţi, trebuie remarcat că artiştii Teatrului Gulliver formează o trupă de păpuşari care, pe lângă bucuria pe care o aduc în sufletele micuţilor şi a părinţilor acestora, cu fiecare reprezentaţie pe care o dau, culege an de an nenumărate premii importante şi diplome de excelenţă pentru activitatea desfăşurată.
Ultima recentă deplasare în Republica Moldova, unde au fost invitaţi pentru a participa la Festivalul internaţional al teatrelor de păpuşi „Sub căciula lui Guguţă”, desfăşurat la Chişinău, a demonstrat, încă odată dacă mai era nevoie, valoarea deosebită a artiştilor păpuşari gălăţeni.
Potrivit organizatorilor moldoveni, iniţial, la festival şi-au anunţat prezenţa 19 teatre din mai multe ţări, printre care şi Teatrul Gulliver din Galaţi. „La eveniment au participat în premieră păpuşari din Bulgaria şi Kazahstan. Şi-au dorit mai multe teatre, dar din păcate, din cauza situaţiei din Ucraina nu au putut să vină. Din cauza tensiunilor politice din Ucraina nu au putut veni patru colective teatrale din Ucraina, două din Rusia şi unul din Belarus. Ca de obicei, am pus accentul pe spectacole bune pentru copii. Micii spectatori au avut posibilitatea să descopere cultura şi arta mai multor ţări”, ne-a declarat Gabriela Lungu, directorul Teatrului „Guguţă”.
Presa din Chişinău, dar şi cea internaţională care a relatat despre eveniment, a notat că festivalul „Sub căciula lui Guguţă” a culminat cu spectacolul „Păcală”, în interpretarea gălăţenilor de la Teatrul de Păpuşi "Gulliver".
Coordonatorul echipei de păpuşari, actorul Edi Şişu a prezentat, de altfel, la întoarcere şi cele două diplome obţinute în urma prestaţiei din capitala Rep. Moldova: „pentru ilustraţie muzicală şi interpretarea modernă a folclorului” şi „pentru interpretare”. „Dacă pentru micii spectatori festivalul este o sărbătoare plină de culoare şi surprize, atunci pentru maturi este un prilej de comunicare, schimb de experienţă şi viziuni despre menirea teatrului pentru copii”, a subliniat Şişu.


Articole înrudite