Un grup de 21 de voluntari s-a mobilizat şi, de 8 Martie, a vizitat adulţii cu boli psihice de la Centrul Medico-Social Găneşti şi pe cei de la casa de bătrâni din Cavadineşti şi le-au oferit zâmbete, veselie, flori, mărţişoare, dulciuri, fructe şi, mai ales, bucurii incomensurabile. Însă surprizele pentru pacienţii din centrele sociale nu s-au oprit acolo - ei s-au bucurat şi de momente artistice, pe care le-au răsplătit cu ropote de aplauze: teatru de umbre, interpretarea unor piese muzicale şi dansuri oferite de Funky Colors.
De asemenea, şi voluntarii au avut parte de surprize, bucurându-se şi ei de cântece, poezii şi dans oferite de câţiva pacienţi.
"Proiectul «Primăvară pentru cei singuri» a fost iniţiat de Asociaţia «Atelierul de Idei» din Galaţi, dar nu s-ar fi putut derula fără participarea tuturor celor implicaţi. Faptele bune mereu adună în jur oameni de bine. Mulţumim tuturor acestor oameni minunaţi care fac posibile astfel de fapte bune", a spus Anca-Elena Bria, preşedintele Asociaţiei „Atelierul de Idei”.
Toţi cei implicaţi în proiect au rămas profund impresionaţi de pacienţi şi au învăţat ceva în urma participării la acţiunea din 8 Martie - ce înseamnă umilinţa şi respectul. "Am avut nevoie de ceva timp pentru a înţelege ziua de sâmbătă, pentru a mi-o putea apropia şi a fi în stare să vorbesc despre ea. De 8 Martie, am fost cu cinci fete absolut uimitoare, cu Anca-Elena Bria şi cu alţi şaisprezece oameni frumoşi la fostul Spital de Psihiatrie pentru Bolnavi de la Găneşti. Deşi sunt «voluntar de profesie», cum spunea un prieten, la Găneşti mi-am descoperit ignoranţa şi preconcepţiile, mi-a fost teamă, apoi milă, pentru ca, în cele din urmă, văzând bătrânii singuri care se înclinau şi sărutau mâinile unor copii de cincisprezece ani veniţi cu daruri, să învăţ umilinţa şi respectul", a spus Cătălina-Diana Popa, profesor la CNVA, participant la proiect.