Poliţiştii din structurile de Transporturi au acţionat la nivel naţional, în perioada 12-13 martie a.c., în staţiile de cale ferată şi în trenurile de călători pentru prevenirea şi combaterea comercializării de produse fără documente legale, expirate, contrafăcute sau de contrabandă. În cele două zile de acţiune în staţiile de cale ferată şi în trenurile de călători, poliţiştii de la Transporturi au constatat 27 de infracţiuni economice şi au aplicat, în urma neregulilor constatate, 338 de sancţiuni contravenţionale.
"Au fost verificate 165 de obiective economice şi 4 vagoane tip bar sau restaurant, fiind aplicate 338 de sancţiuni contravenţionale. 90 au fost pentru încălcări ale prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, iar 247 fiind aplicate în conformitate cu prevederile unor alte acte normative, cuantumul acestora fiind în valoare de peste 200.000 de lei. De asemenea, au fost constatate 27 de infracţiuni de natură economică, 9 prevăzute de Legea 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, 4 la Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României, una la Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, republicată în 2014, iar 13 infracţiuni constatate de poliţişti sunt prevăzute de alte acte normative, fiind cercetate 25 de persoane. Au mai fost depistaţi 27 de comercianţi ambulanţi neautorizaţi, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 10.000 de lei şi indisponibilizate bunuri de peste 5.000 de lei. În activităţi au fost angrenaţi şi reprezentanţi ANAF", se arată în comunicatul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).
În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Transporturi Galaţi la o societate comercială din localitate, aceştia au constatat faptul că administratorul unităţii comerciale nu ar fi evidenţiat în contabilitate toate operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, ce au la bază achiziţionarea şi vânzarea de produse energetice importate (GPL). Prin faptele sale ar fi creat un prejudiciu bugetului de stat de peste 1.500.000 de lei.