În urmă cu doi ani, ziarul nostru publica un articol prin intermediul căruia o mamă dorea să îi mulţumească unui om care i-a redat liniştea şi i-a oferit răspunsurile pe care le-a tot căutat de-a lungul timpului, referitor la fiul ei, care a murit în timpul evenimentelor din 1989. Acest om, spre care plecau aceste gânduri de recunoştinţă, este Gheorge Marcu, care în anul 2015 a publicat cartea "Cavadineşti '89 - Lacrimi şi durere", în care povesteşte cum fiul doamnei, Petcu Ioan Nelu, a murit ca un erou, dar fără a fi recunoscut în acte ca un erou. Gheorghe Marcu, autor a patru cărţi de istorisiri personale privind dreptatea şi sfera justiţiară, împlineşte acum 60 de ani. Actual pensionar, acesta a găsit modalitatea de a împartăşi experienţele trăite ca membru al Poliţiei Române prin scris.
Gheorghe Marcu s-a născut la data de 23 martie 1957, copilărind şi urmând şcoala generală în satul natal, în comuna Brăhăneşti din judeţul Galaţi. Este absolvent al liceului "Mihail Kogălniceanu" din Galaţi iar în anul 1978, la Slatina, a absolvit Şcoala Militară de Poliţie Slatina, urmând apoi sa fie absolvent al Academiei Române de Management Bucureşti, Facultatea de Ştiinţe Sociale şi Juridice. Acesta şi-a desfăşurat activitatea în cadrul I.P.J. Galaţi, îndeplinind, între anii 1978-1981, funcţia de ajutor şef de post la Postul de Miliţie Frumuşiţa, perioadă despre care povesteşte în cea mai recentă carte a sa, "Frumuşiţa - Comuna mea de suflet". Apoi, între anii 1981-1989, a avut funcţia de şef de post de Miliţie în comuna Corni, o experienţă care este relatată în cartea sa publicată în anul 2015, "Omenia şefului de post", din care reiese, conform spuselor autorului, "dragostea faţă de locuitorii din comuna Corni". Între anii 1989-1995 a ocupat funcţia de şef de post de Poliţie în comuna Cavadineşti, acest timp reprezentând inspiraţia care a stat la baza cărţii sale publicate în 2014, "Cavadineşti - Lacrimi şi durere". În următorii 10 ani, între anii 1995-2005, Gheorghe Marcu, a lucrat în cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi, la Secţia 2 Poliţie, în Compartimentul pentru Combaterea Criminalităţii Judiciare, despre crime povestind în cartea sa publicată în anul 2015, "Crima din Rugineni". Decorat cu Ordinul "În serviciul patriei", clasa I, în prezent, Gheorghe Marcu este pensionar M.A.I. şi relatează în cărţile lui despre o viaţă destinată dreptăţii şi corectitudinii dar şi omeniei şi raţiunii.
Gheorghe Marcu îşi sărbatoreşte ziua de naştere în apropierea Zilei Poliţiei Române, care este sărbătorită pe data de 25 martie, şi a dorit să profite de acest lucru pentru a le transmite un mesaj colegilor din Poliţie: "Le urez mult succes colegilor mei, să fie mai fermi şi mai aproape de cetăţeni!".