Eures România dispune de 69 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier-gastronomic care doresc să îşi desfăşoare o activitate sezonieră în Germania, pentru care se va organiza selecţie în zilele de 27 şi 28 august la Braşov, informează Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi. Centrala de Mediere a Străinilor şi specialiştilor ZAV Bonn, împreună cu Marriot Hotel Frankfurt, oferă locuri de muncă pentru meseriile de bucătar (18 posturi), ospătar sau personal servire clienţi (15 posturi), recepţioner (15 posturi), ajutor în industria gastronomiei de sistem (15 posturi) şi manager restaurant (6 posturi). Pentru ocuparea posturilor de bucătar, ospătar şi ajutor în gastronomia de sistem sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinţe bune sau foarte bune de limba germană. Pentru posturile de recepţioner sau manager restaurant angajatorii germani solicită persoane care au cunoştinţe foarte bune de limba germană cât şi cunoştinţe bune de limba engleză, precum şi calificare şi experienţă în domeniu. Angajarea se face pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi un an, cu posibilitatea de prelungire, începând cu luna septembrie 2014, iar salariul brut oferit pe lună este 1.400-2.200 de euro, timpul de lucru fiind de 40 de ore pe săptămână, lucrându-se şi în weekend sau de sărbătorile legale. Persoanele care îndeplinesc cerinţele solicitate de angajatorii germani şi care doresc să ocupe unul dintre joburi trebuie să se adreseze consilierului Eures din cadrul AJOFM Galaţi pentru a fi înregistrate în baza de date şi pentru a primi invitaţia de participare la selecţie. Înscrierea în baza de date se face prin depunerea unor documente, şi anume completarea unei cereri tip la sediul AJOFM Galaţi, copie după actul de identitate sau paşaport, CV model Europass (cu fotografie) completat în limba germană, cazier judiciar original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale, adeverinţă medicală de la medicul de familie cu menţiunea „apt pentru locul de muncă“.