Jandarmeria gălăţeană vrea de multă vreme să îşi găsesacă un sediu în oraş, nu la marginea lui, ca acum. Li s-a oferit sediul fostului Colegiu Traian.
„Mutarea sediului Jandarmerie s-a stopat. Doresc să şi argumentez de ce s-au oprit demersurile pentru preluarea şi mutarea în noua clădire. Acea clădire care ne-a fost oferită nu era oferită pe o perioadă nedeterminată şi orice investiţie în clădire ar fi fost ilegală. Nu puteam să funcţionăm într-o clădire în care nu puteam instala infrastructura de comunicaţii, nu puteam face compartimentări şi aşa mai departe, pentru a ne putea desfăşura cum trebuie activitatea. Clădirea care ne-a fost oferită era a unui liceu şi, cum nu am obţinut avizul de la Ministerul Învăţământului de a primi clădirea pe o perioadă nedeterminată, am stopat mutarea. Noi aşteptăm dar şi căutăm o altă locaţie pentru a fi mai aproape de cetăţeni, de oraş, deoarece problemele nu sunt la marginea oraşului“, a declarat col. Dănuţ Vasilică, şeful IJJ Galaţi. Numai că, după o analiză a reieşit că jandarmii mai mult cheltuiau iar sediul li s-a dat doar pentru 20 de ani. După care ar fi urmat alte cheltuieli.
„Privind clădirea Liceului Traian, cred că despre asta este vorba, noi am transmis propunerile noastre la Direcţia de logistică din cadrul Ministerului. Specialiştii de acolo ne-au returnat materialul pentru a face o analiză cost/eficienţă, având în vedere condiţiile juridice în care se transmitea imobilul şi solicitându-ne un punct de vedere privind eficacitatea şi oportunitatea acestei mutări. Făcând această analiză, am ajuns la concluzia că atâta vreme cât legislaţia legată de modernizări şi reabilitări nu ne permite, în timpul ăsta determinat, de 20 de ani, să facem ceea ce este necesar - şi chiar dacă ne-ar fi permis, nu aveam certitudinea că după cei 20 de ani imobilul ne-ar fi rămas ca şi cazarmă - însemna ca după acest interval de timp să repunem imobilul în starea iniţială. Asta însemna alte costuri care se adăugau celor necesare modificărilor pe care trebuia să le facem la mutare. Soluţia ar fi fost total neeficientă. Ne mutăm în situaţia în care, de exemplu, s-ar desfiinţa o unitate militară care are toată infrastructura care ne este nouă necesară. Unităţile militare desfiinţate şi aflate în conservare, cum ar fi cea de pe blv. Coşbuc, nu mai prezintă acum nicio siguranţă în exploatare”, a precizat lt. col, Florin Simionel, adjunctul IJJ Galaţi.