16 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Interviu cu Codrin Merlușcă, Senior Agile Project Manager și speaker în cadrul evenimentului Connect.IT Galați
Interviu cu Codrin Merlușcă, Senior Agile Project Manager și speaker în cadrul evenimentului Connect.IT Galați

Despre VUCA sau cum ne pregătim pentru situațiile neprăzute care pot apărea în livrarea proiectelor IT

Interviu cu Codrin Merlușcă, Senior Agile Project Manager și speaker în cadrul evenimentului Connect.IT Galați

Endava, compania britanică de software prezentă de aproximativ 1 an și pe piața IT din Galați, a pornit în luna mai într-o caravană Connect.IT, o serie de evenimente pe diverse teme tehnice în care pasionații de tehnologie vor avea ocazia să afle direct de la specialiști care sunt noile tendințe în industria IT-ului. Prima întâlnire a avut loc în Târgu Mureș, iar următoarea conferință va avea loc la Galați, în data de 3 noiembrie, la Restaurant Teatris. Participarea la eveniment este gratuită, iar cei interesați se pot înregistra accesând platforma dedicată.

Înainte de eveniment, am povestit cu Codrin Merlușcă, Senior Agile Project Manager, în Endava Iași, și speaker în cadrul evenimentului Connect.IT Galați despre ce înseamnă Connect.IT, dar și despre VUCA, un acronim din ce în ce mai întâlnit în zona de project management.

  1. Ce este Connect.IT și cum a pornit această serie de evenimente?

Connect.IT powered by Endava este o serie de întâlniri pe diverse teme tehnice, cu scopul de a crea și dezvolta comunitățile locale de IT, facilitând schimbul de experiențe și dialogul deschis între profesioniști. Prima ediție a caravanei Connect.IT, care a avut loc în perioada mai-iulie, a reunit peste 1000 de pasionați de tehnologie. Ne-am bucurat să vedem un interes atât de crescut și sperăm să depășim acest număr în cadrul ediției curente.

În următoarele două luni, vom fi prezenți în 11 orașe din România, Moldova și Bugaria, cu prezentări aplicate în arii precum dezvoltare de software, testare de software, AI, data, alături de inovație, speakeri experimentați, totul într-o atmosferă prietenoasă, în care încurajăm conversațiile deschise și punctele de vedere diverse.

  1. Cine va susține alături de tine prezentări la Connect IT Galați și care sunt principalele teme pe care le veți aborda?

Sub umbrela Engineering Mindset: Adaptability Cases, Connect.IT Galați aduce în fața publicului din Galați două subiecte extrem de interesante – VUCA & Event-Driven Architectures. Alături de colegul meu, Adrian Zberea, Principal Test Consultant, suntem nerăbdători să ne întâlnim cu pasionații de tehnologie din Galați pe 3 noiembrie, începând cu ora 18.

În prima parte a evenimentului, vom discuta despre cum abordăm incertitudinea în proiectele tehnice și despre cum livrăm soluții tehnice în situații în care ambiguitatea pare să fie definitorie. În continuare, alături de Adrian, vom afla mai multe despre Event-Driven Architectures și cum le putem utiliza inteligent în procesul de testare al soluțiilor software.

  1. Ce reprezintă VUCA și de ce este importantă înțelegerea acestui concept?

VUCA este un acronim pentru Volatility (volatilitate), Uncertain (incertitudine), Complex (complexitate) și Ambiguos (ambiguitate) și descrie o situație care poate apărea de multe ori în proiectele IT.

Observăm o creștere vertiginoasă a complexității acestora. Această situație este determinată pe de o parte de faptul că echipele au fost nevoite să se adapteze unei noi realități – munca în format remote (de la distanță) sau hibrid, iar pe de altă parte, de dinamica industriilor consumatoare de servicii IT care caută în mod constant să se reinventeze și să fie cu un pas în fața competitorilor.

În cadrul prezentării, vom împărtăși din experiențele noastre în contexte dificile, folosind pentru exemplificare situații pe care le-am întâlnit lucrând pentru clienți din industria media. Scopul prezentării este de a le oferi participanților o nouă perspectivă, adaptată la prezent și raportată la viitor, care să ajute profesioniștii din domeniu să devină cea mai bună versiune a lor, să definească noi modalități de colaborare și soluționare, pentru a putea livra soluții tehnice la cel mai înalt standard.

  1. În ce orașe vor avea loc următoarele întâlniri, cui sunt dedicate și care vor fi temele abordate?

Caravana Connect.IT va ajunge în total în 11 orașe din România, Moldova și Bulgaria. După întâlnirea de joi de la Galați, următoarele evenimente din țară vor avea loc în Iași și Timișoara (10 noiembrie), Pitești (16 noiembrie) și Sibiu (24 noiembrie). Temele abordate vor fi dintre cele mai diverse, de la serverless computing, inteligența artificială, DataOps până la Cloud, architectură software și multe altele. Prezentările vor avea însă un caracter tehnic, de aceea se adresează cu preponderență unei audiențe care activează pe piața de IT sau cu un background în această zonă.

Mai multe detalii despre temele abordate în fiecare oraș și modalitățile de înscriere, vor fi publicate pe pagina de Facebook Endava.

ConnectIT Caravan Autumn Roadmap2x


Articole înrudite