La sediul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură „Interferenţe”, realizată de tânărul artist ALDYN. În deschiderea manifestării au vorbit Mădălin Şerban, directorul ştiinţific al muzeului, pictorul Teodor Vişan şi Aldyn, autorul expoziţiei.
Adresându-se publicului, Mădălin Şerban a ţinut să sublinieze faptul că tehnica folosită de Aldyn în realizarea lucrărilor sale este una mai puţin cunoscută, aparţinând curentului biomecanist. „Se observă în lucrările sale o evoluţie de la biologic la mecanic. Un semn că lumea tinde să se tehnologizeze permanent iar umanul începe să se confunde cu tehnologia. Asta îmi exprimă mie aceste lucrări, fiecare dintre noi va vedea ceva după ce va privi fiecare tablou în parte”, a adăugat Mădălin Şerban.
Dănăilă Alexandru-Adin, alias ALDYN, a împărtăşit celor prezenţi care este interferenţa pe care se bazează lucrările sale. „Am ales acest titlu pentru expoziţia de faţă întrucât îl consider cel mai potrivit pentru ideea fundamentală pe care am dorit să o surprind. Este interferenţa altceva decât efortul vulcanic al Creatorului în vederea construirii Marii Opere, atunci când îşi focalizează întreaga atenţie şi concentrare asupra unui punct fix pentru a-l scoate din fixitatea lui rigidă şi a-l transpune definitiv în scânteia mişcătoare a vieţii? Până şi lui Dumnezeu i-au trebuit 7 zile pentru a crea lumea, dintre care una, adică ultima, o scădem, adăugând-o contemplării. Cele 6 zile sunt ale mele, iar cea de-a şaptea zi este a dumneavoastră. Astfel, din interferenţa lor esenţială ia naştere opera de artă, care pentru prima dată devine completă şi nestrămutată, sculptată direct în marmura vie a universului”, a declarat ALDYN.
Cele nouă picturi biomecaniste expuse de către ALDYN l-au încântat pe cunoscutul pictor Teodor Vişan. „Vreau să vă spun că lucrările acestui tânăr artist sunt reuşite prin modalitatea în care sunt realizate. Ca fiecare artist începător, Aldyn are acum drept model mai mulţi maeştri pe care, mai târziu, când va ajunge la un alt nivel de exprimare, îi va lăsa deoparte şi va alege să exprime propria lui individualitate. Este o expoziţie foarte reuşită şi pot să spun că autorul posedă o artă a portretului remarcabilă,” a încheiat Teodor Vişan.
Expoziţia de pictură „Interferenţe” va rămâne deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi în perioada 14 octombrie 2011 – 10 februarie 2012.