16 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În Galaţi, volumul căutărilor online de locuri de muncă a crescut cu 41,61% în 12 luni
În Galaţi, volumul căutărilor online de locuri de muncă a crescut cu 41,61% în 12 luni
Situaţia locurilor de muncă şi a salariilor reprezintă un subiect sensibil în România, mai ales în ultimii ani. Care este venitul mediu în fiecare judeţ? Ce forţă de muncă există şi câţi oameni sunt activi în câmpul muncii? Acestea sunt întrebări fireşti pe care şi le pune orice antreprenor, indiferent de domeniul său industria în care activează. Astfel că departamentul de analiza din cadrul IT Depot care se adresează mediului de afaceri prin furnizarea de echipamente hardware, ca de exemplu „scaner cod de bare” şi „imprimantă etichete”, a efectuat o cercetare de piaţă cu privire la forţa de muncă disponibilă pentru fiecare judeţ din România, scoţând la iveală informaţii interesante.
Cu ajutorul datelor extrase şi oferite de către Institutul Naţional de Statistică şi de Google în ultimii trei ani, a fost analizat interesul locuitorilor din judeţul Galaţi pentru ofertele de muncă disponibile, precum şi rata şomajului din această zonă a ţării sau numărul salariaţilor cu acte în regulă.
Astfel, dintr-un total de 178.500 de persoane apte pentru muncă în judeţ în anul 2014, 50,7% dintre acestea lucrau efectiv, fie că este vorba despre un job full time sau part time. Cifrele din studiul realizat cu sprijinul platformei B2B IT Depot arată că judeţul Galaţi este situat pe a 41-a poziţie în clasamentul judeţelor cu cea mai mare rată de ocupare a resurselor umane. În acest top, pe primele poziţii se află judeţele Caraş-Severin, Alba, Gorj şi Sălaj.
În Galaţi, în anul 2015, salariul mediu brut a crescut, regăsindu-l la suma de 2.212 lei, faţă de anul 2016, unde avem o uşoară creştere procentuală de 3%, respectiv 2.279  lei, astfel că acesta evoluează de pe locul 6 (2015) către topul judeţelor cu cele mai mari creşteri ale venitului. Pe primul loc se află Olt, iar pe ultimul este Buzău.
În ultimele 12 luni, la nivelul judeţului Galaţi, volumul căutărilor pentru locuri de muncă a crescut cu 41,61% faţă de anul anterior. Acest lucru evidenţiază faptul că locuitorii acestui judeţ s-au informat mai mult despre ofertele de angajare iar acest lucru reprezintă un motiv de a implusiona angajatorii de a se implica, inclusiv cei interesaţi de achizionarea soluţiilor de software. 

Articole înrudite