22 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
"Important este să-l faci pe cel ce te ascultă să-ţi simtă emoţia"
"Important este să-l faci pe cel ce te ascultă să-ţi simtă emoţia"
Absolventă a Liceului de Artă "Dimitrie Cuclin" din Galaţi şi a Facultăţii de Muzică din Constanţa, specializarea Canto Classic, gălăţeanca Ana Maria Fluturu a putut fi urmărită în cadrul deja îndrăgitului concurs Vocea României. Ana Maria crede că proba cea mai dificilă din concurs a fost duetul-duel, moment în care "s-a luptat în ring, pe note muzicale, cu Alexandra Crăescu, interpretând cunoscuta melodie "I drove all night". Deşi a ieşit din echipa Loredanei, pe Ana Maria Fluturu o puteţi vedea foarte curând la Sărbătorile Galaţiului, când va cânta alături de Horia Brenciu, Andra ş.a.
R: Cum te-a schimbat experienţa de la Vocea României?
Ana Maria Fluturu: Experienţa de la Vocea României m-a schimbat mult în bine, mai ales din punct de vedere profesional. Faptul că am stat împreună cu mulţi cântăreţi foarte talentaţi m-a ajutat enorm, pentru că de la fiecare am avut câte ceva de învăţat. Pe plan afectiv am învăţat să am mai multă încredere în mine şi în talentul meu, tot datorită acestui concurs.
R: Ai cântat şi operă, operetă, în trecut. Ce gen muzical ţi-a scăpat până acum?
AMF: De-a lungul vieţii am abordat diferite genuri muzicale. La vârsta de 7 ani am învăţat să cânt la pian în cadrul Liceului de Artă "Dimitrie Cuclin" din Galaţi, apoi, la 11 ani, am început să cânt melodii patriotice şi populare într-un ansamblu muzical numit "Ciobănaşul". Tot în genul popular am activat şi ca solistă în taraful "Rapsodia" din cadrul Palatului Copiilor. Mai târziu, spre sfârşitul liceului am descoperit opera şi opereta care mi-au plăcut atât de mult încât am decis să dau la Facultatea de Arte la secţiunea Interpretare Muzicală-Canto. Acum, după ce am terminat facultatea, am început să abordez şi alte genuri muzicale, cum ar fi Jazz-ul, Pop-ul, Latino-ul, Rock and Roll-ul, Blues-ul. Singurul gen pe care nu l-am abordat încă este Rock-ul cu influenţe Hard.
R: Þi-ai luat licenţa în muzică cu nota 10. Cum a fost Loredana ca "profesoară"?
AMF: Loredana s-a dovedit a fi o foarte bună profesoară şi un om deosebit. Sincer, nu mă aşteptam să fie atât de implicată în pregătirea noastră, a celor din echipa ei. A avut foarte multă răbdare cu noi şi chiar ne-a invitat în studioul ei, unde am repetat împreună cu băieţii din trupa ei piesele pentru duel.
R: Care a fost cel mai important lucru pe care l-ai învăţat de la ea?
AMF: Cel mai important lucru pe care l-am învăţat de la Loredana a fost stăpânirea emoţiilor şi mişcarea scenică, la care, sincer, aveam nevoie de sfaturi.
R: Care a fost cea mai dură experienţă muzicală la care ai participat până acum?
AMF: Cea mai dură experienţă muzicală la care am participat eu vreodată este concursul Vocea României. Asta poate şi din cauza faptului că până acum nu am mai participat la niciun concurs asemănător, dar poate şi din cauza faptului că am fost supusă la o probă numită duet-duel. Asta mie mi s-a părut foarte greu. Este greu să cânţi cu cineva în duet, dar în acelaşi timp să te şi duelezi cu el... este mult mai greu. Într-un duet interpreţii trebuie să fie uniţi, ca vocile lor să sune ca una, să sune bine, şi de aceea noi, concurenţii, trebuia să ne cunoaştem şi să ne împrietenim pentru a putea lucra împreună şi a face duetul să sune armonios, dar pe de altă parte eram într-un concurs şi eram la duel, fapt ce ne făcea să vrem să ieşim în evidenţă. În felul acesta, la unii concurenţi se rupea echilibrul fragil între duet şi duel, pentru că unii făceau tot posibilul să iasă ei în evidenţă pentru a câştiga şi, în felul acesta, scoteau tot ce e mai rău în caracterul lor. Acest lucru pe mine m-a făcut să consider concursul unul foarte dur.
R: Ce îţi doreşti să realizezi în viitor?
AMF: Sper să ies din anonimat şi să fiu prezentă pe scenă cât mai mult timp posibil. Vreau să acumulez multă experienţă în domeniul muzicii şi să învăţ să cânt foarte bine.
R: Care este cântecul/artistul tău preferat?
AMF: Nu pot spune că am un singur cântăreţ preferat, consider că sunt câţiva care domină genul abordat de ei şi îi ascult cu mare plăcere.
R: Cine a avut cea mai mare influenţă asupra vieţii tale?
AMF: Familia şi apoi profesorii, în special profesorii de canto şi de pian.
R: Cum îţi petreci sărbătorile de iarnă de obicei?
AMF: De obicei în preajma sărbătorilor de iarnă cânt în diferite locuri, iar în puţinul timp rămas încerc să fiu cât mai mult împreună cu familia.
R: Ai o voce dulce şi eşti foarte calmă. Ce te scoate totuşi din sărite?
AMF: Sunt o persoană foarte calmă şi optimistă şi acest lucru se transmite în cântecul meu, fapt ce mă bucură mult. Îmi place că pot să ajung, cu ajutorul muzicii, la inimile auditoriului şi să-i transmit din sentimentele mele. Eu consider că asta trebuie să facă un artist adevărat, asta este muzica în esenţa ei: sentiment, trăire interioară. Nu contează cât de sus sau cât de jos poţi să cânţi, nu contează dacă ţipi sau dacă şopteşti, important este să-l faci pe cel ce te ascultă să-ţi simtă emoţia, să trăiască împreună cu tine sentimentele evocate în melodie.


Articole înrudite