Ieri, la Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele, s-a desfăşurat proiectul educaţional „Ursul Brun”, organizat de Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi în colaborare cu Şcoala Gimnazială nr.12 „Miron Costin” Galaţi, manifestare care se înscrie în cadrul Anului Internaţional al Pădurilor – 2011. La acţiune au participat 20 de elevi de la clasele a IV-a A, D şi E, sub îndrumarea prof. Calciu Kati. În cadrul proiectului, elevii au fost informaţi asupra modului de viaţă şi habitatului ursului brun european, precum şi despre evoluţia urşilor în preistorie.
“Braconajul şi regimul de vânătoare sunt două dintre cauzele diminuării efectivului de urşi bruni în România. Încercăm, prin acestă acţiune, să-i conştientizăm pe cei tineri asupra importanţei protejării anumitor specii de animale, cum ar fi ursul brun”, a declarat referent Mariana Luca, coordonatoarea proiectului din partea Complexului Muzeal.
În Grădina Zoologică Gârboavele sunt în prezent cinci exemplare de urs brun: două femele şi trei masculi. Acţiunea de astăzi a coincis şi cu aniversarea celor şase ani de viaţă a primului pui de urs născut în captivitate la Grădina Zoologică din Galaţi: Codruţa. Pentru sărbătorită, cei prezenţi, elevii împreună cu prof. Calciu Kati şi lucrătorii de la Grădina Zoologică, au pregătit un tort aniversar din fructe şi legume. Codruţa a savurat din plin tortul iar ceilalţi urşi şi celelalte specii de animale au primit de la copii fructe şi legume special pentru această ocazie.