23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Băieţii de aur” vin la Galaţi

Pe 21 februarie 2011, începând cu ora 19.00, sunteţi aşteptaţi la Teatrul Dramatic “Fani Tardini”, la o comedie savuroasă, pe care Dan Condurache o consideră “o poveste de viaţă. Adevarată şi sinceră”.
Piesa de teatru „Băieţii de aur”, scrisă de celebrul dramaturg american, Neil Simon, care a avut premiera pe Broadway în 1972, iar trei ani mai târziu a fost ecranizată de Herbert Ross, cu Walter Matthau şi George Burn în rolurile principale, este o garanţie a succesului. Acţiunea se centrează pe un cuplu de actori de vodevil, Willie Clark şi Al Lewis, care, după ce au jucat împreună cu mare succes timp de 43 de ani, s-au despărtit pe neaşteptate, aparent în plină glorie. Dupa 11 ani în care nu s-au mai văzut şi nu şi-au mai vorbit, cei doi, ajunşi la o vârstă venerabilă, dar încărcaţi de resentimente reciproce (cu atât mai mari cu cât nu au avut ocazia să şi le mărturisească de atâta timp) sunt solicitaţi de o importantă reţea de televiziune pentru un spectacol omagial. Prilejul perfect ca să-şi plăteasca unul altuia o parte din poliţe. Remarcabil este şi faptul că protagoniştii variantei româneşti, doi veterani ai scenei, Dan Condurache şi Mihai Dinvale, joacă şi ei împreună de 35 de ani. Din distribuţie mai fac parte Bogdan Talaşman, Ştefan Lupu, Ruxandra Enescu, Liliana Pană şi Petre Moraru.
În România, premiera spectacolului „Băieţii de aur” a avut loc la Teatrul Mic, în octombrie, anul trecut, însă, cu ocazia turneului întreprins în luna februarie a acestui an în şase oraşe, şi publicul iubitor de teatru din Galaţi se va putea bucura de prezenţa marilor actori pe scena Teatrului Dramatic.

„Depeche dance” - un spectacol de Massimo Gerardi

Tot pe scena Teatrului Dramatic se va juca pe 7 februarie piesa „Depeche Dance”. Preţul biletului este de 40/50 lei. Costumele la acest spectacol îi aparţin lui Răzvan Mazilu, decorul este gândit de Eveline Havertz iar asistenta de coregrafie este Lisa Gropp. Răzvan Mazilu şi-a obişnuit publicul cu un gen de spectacol care amestecă dansul cu teatrul, schimbând imaginea a ceea ce numim dans contemporan într-un performance foarte accesibil. Fie că este vorba de solo sau de adevărate desfăşurări de forţă, fie că dansează sau semnează doar coregrafia, numele lui Mazilu este garanţia acestui gen de spectacol ovaţionat de public.
„Depeche Dance” este un spectacol cool, în ritm de concert şi cu o trupă de dansatori buni. Distribuţia: Răzvan Mazilu, Laura Andrei, Bianca Patrichi, Judith State, Vanda Ştefănescu, Cristian Chis, Mircea Ghinea, Levente Szasz, Florin Tănase şi Mihai Smarandache.

Premieră: „Crimă la Howard & Johnson”

Una dintre reuşitele bulevardului american, una dintre cele mai longevive piese din repertoriul bulevardier. Trei personaje, trei destine comice, trei situaţii hilare, toate în trei acte diferite. Pariul este garantat. Dacă spectatorii nu ies cu crampe de râs din sală, atunci spectacolul nu este valorificat la maxim. Vorbim de spectacolul „Crimă la Howard & Johnson”, care se va juca pe scena Teatrului Dramatic pe 5 februarie, cu Mihai Bendeac în distribuţie. Preţul biletului este de 60 lei.

„Schimb de soţii” - de Aurel Baranga

Pe 16 februarie, puteţi vedea spectacolul „Schimb de soţii”. Preţul biletului este de 40/50 lei. Distribuţia: Silviu Biriş, Tania Popa, Magda Catone, Cristian Nicolaie. Regia: Diana Lupescu. O piesă cu adevărat delicioasă, despre căsnicie şi fericirea conjugală, în care Aurel Baranga înveleşte drama cuplului plictisit într-o comedie de tip farsă. Personajul principal, compozitorul Cristofor Bellea, fire autentică de artist, se îndrăgosteşte de soţia actriţă a prietenului său, un dascăl timid, şi cade în plasa farselor, regretând în final rătăcirile sale sentimentale. Autorul, observator fin al mecanismelor vieţii şi imprevizibilului ei, ştie că, în universul banal şi totuşi subtil al cuplului, balansul stărilor şi sentimentelor este delicat şi instabil. El emite avertismentul, semnalul de alarmă. Aşadar, aventurieri, iluzia durează o clipă. Restul e singurătate.

Articole înrudite