15 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Expoziţie publică, documentar video şi enciclopedie tiparită despre potenţialul creator local
Expoziţie publică, documentar video şi enciclopedie tiparită despre potenţialul creator local

Pentru a doua oară în acest an, profesorul Ghiţă Nazare (foto) revine în atenţia publicului gălăţean, şi nu numai, cu un alt eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri, de această dată cu o inedită expoziţie de carte. În cadrul Salonului cultural „Armonii de toamnă”, al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (C.A.R.P.), luni, 16 iulie, a fost organizată în Biblioteca instituţiei, expoziţia „Autori gălăţeni şi cărţile lor”.

„Am luat această iniţiativă după ce am constatat că, în Galaţi, nu s-a editat niciodată (doar) o enciclopedie a scriitorilor/creatorilor gălăţeni şi a cărţilor care le-au tipărit până acum”, ne-a declarat prof. Nazare, cu ceva vreme în urmă. Odată lansat apelul în breasla gălăţeană, iniţiatorul a constatat că reacţia scriitorilor autohtoni întrece aşteptările, sute de confraţi dând curs iniţiativei de se înscrie cu cărţile editate.

Pentru a face faţă avalanşei de cărţi aduse de scriitori, organizatorii au anunţat că fiecare autor va fi înregistrat cu cel mult 20 de cărţi din portofoliu în fişele de prezentare. Potrivit prof. Nazare, cărţile prezente în expozitie au fost selectate din cele peste 300 trimise de aproape 200 de autori. Şi, după cum a subliniat amfitrionul evenimentului, pentru a păstra şi caracterul acestei expoziţii, „se vrea semnalarea dimensiunilor potenţialului creator al autorilor gălăţeni”. Manifestarea a avut şi un moment surpriză, atunci când s-a vizionat şi un documentar despre cele peste 1.500 de cărţi care aparţin la circa 60 de autori autohtoni, baza de scriitori de la care s-a demarat ineditul proiect.

În cadrul expoziţiei, cărţile au fost aşezate pe opt secţiuni tematice: literatură, carte pentru copii, ştiinţă şi tehnică, artă, religie, zonă didactică, umor, sport şi turism, iar pentru public, organizatorii au pregătit şi fişele cu protofoliile autorilor expuşi.


Articole înrudite