Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi organizează cea de a 8-a ediţie a Simpozionului Internaţional Euroaliment, având genericul „Mutatis mutandis in Food”. Cea mai amplă şi importantă manifestare ştiinţifică organizată de facultate va avea loc la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă”, secţia Grădina Botanică din Galaţi, în zilele de 7 şi 8 septembrie 2017.
Continuând tradiţia începută din 2003, evenimentul reuneşte reprezentanţi ai comunităţilor academice şi economice, naţionale şi internaţionale, în vederea promovării cercetării multidisciplinare fundamentale şi aplicative cu scopul deschiderii de noi oportunităţi de colaborare. Vor conferenţia experţi români şi internaţionali: Dr. Zuzana Ciesarová de la NPPC National Agriculture and Food Centre, Food Research Institute Bratislava pe tema promovării unor produse inovative cu adaos de cătină, Prof. Nataša Poklar Ulrih de la Universitatea din Ljubljana, Slovenia cu detalii privind sistemele necesare furnizării compuşilor bioactivi, Prof. Nicoleta Stănciuc şi Drd. ing. Decebal Pădure de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi cu rezultatele unui studiu de caz privind ambalajele identice versus compoziţie diferită a produselor alimentare, Prof. Petru Alexe şi Drd. Ing. Adriana Radu de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi pe tema privind codul Quick Response (QR), Prof. Nastasia Belc şi Dr. Tatiana Onisei – Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare IBA Bucureşti cu aspecte de interes pentru consumatori privind eticheta nutriţională versus menţiuni nutriţionale.