02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
#dogpoopgirl, debutul cinematografic al regizorului gălăţean Andrei Huţuleac
#dogpoopgirl, debutul cinematografic al regizorului gălăţean Andrei Huţuleac

#dogpoopgirl, debutul cinematografic al regizorului Andrei Huţuleac, născut la Galaţi, va avea premiera la Cinema City Galaţi Shopping City în 15 aprilie. Într-un context social dominat de fake news şi public shaming, amplificat în această perioadă de războiul din Ucraina, filmul este o comedie neagră cu elemente absurde care dezvăluie pericolele cu care se confruntă societatea modernă din cauza răspândirii fulminante a informaţiilor false pe internet şi în special în social media.
Avanpremiera filmului va avea loc pe 14 aprilie, de la ora 19:00, la Cinema City Galaţi Shopping City în prezenţa regizorului Andrei Huţuleac şi actriţei din rolul principal, Andreea Grămoşteanu. Biletele sunt puse deja în vânzare pe site-ul cinematografului  https://bit.ly/3x7BzI5.
„Mă bucur tare să pot să proiectez în avanpremieră specială primul meu film de lungmetraj, la Galaţi. E locul în care m-am născut, în care am crescut şi de care mă leagă o tonă de amintiri extraordinar de frumoase. De-abia aştept să ne vedem pe 14 Aprilie la CinemaCity ca să ne bucurăm împreună de #dogpoopgirl!”, a declarat regizorul.
Inspirat de evenimente reale, #dogpoopgirl a obţinut în 2021 Premiul Zilele Filmului Românesc pentru Debut la cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.  Pelicula a fost de asemenea remarcată de prestigioase reviste internaţionale precum Variety, Screen Daily sau Cineuropa. Filmul reprezintă debutul regizoral al lui Huţuleac si are o distribuţie alcătuită din nume importante printre care Andreea Grămoşteanu, Tudor Istodor, Cezar Antal, Coca Bloss, Rodica Mandache şi Dana Rogoz.
„Ceea ce doresc să subliniez dintru-nceput este că filmul nu-şi propune să găsească vinovaţi sau să ofere soluţii. Nu împarte oamenii în îngeri şi demoni. Ca regizor şi scenarist am încercat să spun povestea felului în care realitatea de zi cu zi este distorsionată de social media şi internet. #dogpoopgirl este o poveste de ficţiune insipirată de un caz real care pune în dezbatere natura subiectivă a felului în care societatea priveşte anumite situaţii, prin prisma reţelelor sociale, dar şi nevoia oamenilor de a se coaliza împotriva unui duşman comun, chiar şi când acela e doar o femeie al cărei câine a vomitat pe podeaua unui metrou. Sau a făcut caca?”, declară Andrei Huţuleac.

Un film inspirat de primul caz de online shaming din istoria internetului
 
În 2005 câinele unei femei din Coreea de Sud şi-a făcut nevoile pe podeaua unui vagon de metrou din Seoul. Din motive necunoscute femeia a refuzat să strângă mizeria, a fost fotografiată, iar incidentul s-a viralizat prin intermediul unui blog de opinie. În mai puţin de o lună de la postare, femeia a început să fie recunoscută pe stradă după ceasul de la mână (dar şi după câine), a fost exmatriculată din universitate şi a început să primească ameninţări cu moartea.
Dramatizarea acestei situaţii reale surprinde povestea angajatei unei bănci din Bucureşti: Alina Moga (Andreea Grămoşteanu). Alina are o viaţă personală destul de haotică dar destui bani cât să-şi asigure o oarecare fericire. Calmul aparent al existenţei sale este puternic zdruncinat atunci când adoptă un căţel care vomită pe podeaua unui vagon de metrou. Incidentul filmat de un adolescent şi distribuit pe reţelele sociale devine viral peste noapte, iar viaţa Alinei… ei bine: să zicem doar că încetează să mai fie ce a fost.
„Am început să scriu scenariul în 2017, după ce am citit o carte care se numeşte „Umilirea publică în epoca internetului” de Jon Ronson. Lectura mi-a reactivat o anxietate imensă pe care o simţeam în legătură cu această aparentă democratizare a opiniei pe care o propune internetul. Ideea că oricine poate să spună orice despre oricine, fără să contextualizeze neapărat. Şi că asta poate, uneori, să distrugă viaţa cuiva. Filmul este deci o manifestare a acelei anxietăţi pe care am resimiţit-o, atât la lectura cărţii, cât şi la scrierea scenariului. Am exorcizat această anxietate abordând povestea ca pe o satiră socială tragicomică. Am îmbrăcat monstrul de sub pat într-o rochiţă ca să-mi fie mai puţin frică de el.”, concluzionează Andrei Huţuleac.

#dogpoopgirl, 18 zile de filmare, 80 de actori, 200 de figuranti şi un câine

Filmările la #dogpoopgirl au durat 18 zile, perioadă în care echipa de producţie a gestionat 80 de actori, 200 de figuranţi şi un câine în aproximativ 28 de locaţii. S-a filmat în subteranul metroului bucureştean, la Piaţa Romană, la Depoul Metrorex dar şi la Raiul Animalelor, singurul cimitir de animale din Bucureşti.
„Din punct de vedere muzical, avem trei vârfuri de lance în film: Serenada lui Schubert, melodia „Îmi Pasă” a lui Pepe şi Adidaşii Mei de la Şatra BENZ. Alegerea nu a fost întâmplătoare. Mi-am dorit să oglindesc sonor eclectismul epocii contemporane Şi mi se pare potrivit, amuzant şi relevant în egală măsură că în filmul #dogpoopgirl Pepe, Schubert şi Şatra BENZ au loc unii lângă alţii şi pot coexista, acordaţi artistic.”, declară regizorul.
Filmul #dogpoopgirl este produs de DaKino Production în co-producţie cu Diud, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune şi în parteneriat cu Heineken si Superbet.
Regia şi scenariul sunt semnate de Andrei Huţuleac.
#dogpoopgirl este distribuit de DaKino Production si va avea premiera în cinematografele din toată ţara în data de 15 aprilie 2022. Trailerul filmului aici: https://www.youtube.com/watch?v=ePlftCXEKOk.


Articole înrudite