15 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cum să scăpați de mirosul neplăcut al hainelor de sport
Cum să scăpați de mirosul neplăcut al hainelor de sport

Oricine se antrenează suficient de frecvent este familiarizat cu acel miros îngrozitor de mucegai care se simte din hainele de sală, chiar și după ce au trecut prin mașina de spălat. Este un parfum care vă afectează cu fiecare flotare, pumn aruncat sau alergare pe bandă și se pare că este imposibil să scăpați de el.

Sunteți curios ce este acel miros, de ce persistă atât de neplăcut și cum să scăpați de el odată pentru totdeauna? Continuați să citiți.

Există câțiva factori care intră în joc atunci când vine vorba de mirosul persistent al hainelor. Primii vinovați sunt bacteriile, transpirația și uleiurile corporale, care se acumulează în interiorul țesăturilor sintetice și provoacă o duhoare literală. Pe lângă faptul că îmbrăcămintea de sport este supusă unor cantități mari din cele de mai sus, țesătura din care sunt confecționate articolele este un alt factor.

Țesăturile sintetice moderne care alcătuiesc îmbrăcămintea noastră activă (care sunt în esență din plastic) au fost construite pentru a elimina umezeala de pe corp pentru a se usca rapid. Datorită acestui beneficiu, aceste țesături iubesc uleiul. Cu alte cuvinte, absorb ușor uleiul, transpirația și bacteriile și au tendința de a le reține.

Detergenții tradiționali au fost fabricați pentru țesături tradiționale, cum ar fi bumbacul, și nu sunt la fel de eficienți atunci când vine vorba de pătrunderea acestor țesături sintetice. Drept urmare, toate bacteriile, transpirația și uleiul din corp sunt prinse în interiorul fibrelor și se acumulează în continuare la fiecare antrenament. Parfumul adăugat în unele detergenți poate ajuta temporar, dar este mai mult o acoperire și nu o soluție adevărată.

Iată cum să eliminați mirosul definitiv din acea pereche preferată de colanți sau pantaloni Nike, de barbati.

Nu aglomerați coșul de rufe

Mai întâi, dați hainele jos imediat ce puteți și nu le aruncați în coșul de rufe. În schimb, întoarceți-le pe dinăuntru (transpirația, bacteriile și uleiul sunt mai concentrate în interior) și fie le permiteți să aerisească, fie puneți-le direct în mașină de spăla.

Bacteriile se hrănesc cu întunericul, iar căldura poate crește intensitatea mirosulului provenit de la bacteriile reziduale, așa că ar trebui să evițați cu adevărat să aruncați haine de sală într-un coș de rufe. Dacă trebuie să le puneți într-un coș, alegeți unul care să permită o lumină și un flux de aer abundent și să nu lăsați grămada să se ridice prea mult.

Alegeți detergentul potrivit

După ce sunteți gata să vă spălați hainele de sală, trebuie să țineți cont de două lucruri. În primul rând, mai puțin este mai mult când vine vorba de detergent. Mai mult detergent nu este răspunsul. Tot ce face este să lase în urmă detergent în țesătură, care este o sursă de hrană pentru bacteriile și mirosurile rămase. Urmați instrucțiunile de pe etichetă și nu exagerați.

În al doilea rând, alegeți la un detergent formulat special pentru îmbrăcăminte sport, îmbrăcăminte activă și țesături performante. Detergentul ar trebui să indice că este destinat țesăturilor sintetice. Nu ați folosi produse de curățat pentru aparate din oțel inoxidabil pe pardoselile din lemn și nu ați folosi curățător pentru vasele de toaletă la geamuri. Aceeași idee se aplică și aici.

Săriți peste uscător și atârnați hainele să se usuce

După ce vă treceți hainele de gimnastică printr-o spălare, fie lăsați-le să se usuce la aer, fie puneți-le în uscător la o temperatură scăzută / fără căldură.

Uscarea automată a țesăturilor de performanță este, de obicei, un mare „nu”, deoarece poate uza țesătura, dar lăsarea hainelor să se usuce la aer este un alt mod de a crește prospețimea. Uneori, mașinile nu usucă hainele până la capăt și apoi stau într-o grămadă fierbinte și umedă, așteptând să le scoateți din uscător. Nu tocmai cea mai bună mișcare pentru prospețime. Dacă le lăsați să se usuce la aer, vă asigurați că hainele au parte de un flux constant de aer, pe măsură ce se evaporă umezeala. ”

Urmând sfaturile de mai sus, mirosul îmbrăcămintei de sală ar trebui să devină o teroare a trecutului.


Articole înrudite