15 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Conferinţă Internaţională "Coronavirus şi spaţiul cibernetic: un an de schimbări şi provocări", la UDJG
Conferinţă Internaţională "Coronavirus şi spaţiul cibernetic: un an de schimbări şi provocări", la UDJG

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, în colaborare cu Institutul pentru Studii de Politici Cibernetice - CyBureau din Israel şi Colegiul de Ştiinţe Economice şi Calculatoare din Polonia, organizează, în zilele de 28 şi 29 ianuarie, Conferinţa Internaţională online cu tema: "Coronavirus and the Cyberspace: a year of changes and challenges" (Coronavirus şi spaţiul cibernetic: un an de schimbări şi provocări).

„La eveniment şi-au anunţat participarea peste 30 de specialişti din 12 state. Cu toţii vor încerca să abordeze teme extrem de interesante referitoare la prezentul şi viitorul spaţiului cibernetic şi la modul în care vieţile noastre private şi profesionale s-au schimbat în urma pandemiei COVID-19. După alocuţiunile persoanelor din conducerea celor trei instituţii organizatoare (prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi; dr. Przemysław Stach, prorectorul Colegiului de Ştiinţe Economice şi Calculatoare din Polonia şi dr. Tal Pavel, directorul CyBureau) vor urma prezentările în plen şi lucrările pe secţiuni. În plen va vorbi şi Robert Kosla, Directorul Departamentului de Cybersecurity din cadrul Cancelariei Primului Ministru al Poloniei“, se arată într-un comunicat al Universităţii.

Conferinţa este structurată pe 7 paneluri: "Provocări cibernetice în epoca coronavirusului", "Modele de lucru la distanţă", "Viaţă virtuală, predare virtuală", "Securitatea informaţiilor şi criminalitatea informatică în epoca coronavirusului", "Ştirile false şi dezinformarea", "Ameninţările cibernetice şi sectorul sănătăţii", "Coronavirus şi spaţiul cibernetic: în căutarea viitorului".

„Tematica aleasă este una extrem de actuală, în condiţiile în care digitalizarea reprezintă o prioritate. La fel de importante sunt şi riscurile din sfera securităţii cibernetice. Situaţia actuală a fost exploatată la maxim de infractorii din mediul cybernetic, care au creat adevărate campanii de dezinformare. În acelaşi timp, mii de malware au fost distribuite prin e-mail, mesajele având ca subiect Coronavirus. În atare condiţii, securitatea şi rezilienţa reţelelor şi sistemelor informatice din Romania trebuie incluse în priorităţile autorităţilor, în vederea luării măsurilor optime de limitare a atacurilor cibernetice, precum şi de reducere a riscurilor unor posibile atacuri cibernetice, concentrate sau individualizate“, se mai arată în comunicatul citat.


Articole înrudite