Primăria Galaţi a obţinut finanţare europeană nerambursabilă pentru două noi proiecte sociale, anunţă prin intermediul unui comunicat de presă reprezentanţii municipalităţii.
Primul proiect finanţat de Uniunea Europeană presupune înfiinţarea unui Centru de zi pentru copiii cu autism, amenajat şi dotat la cele mai moderne standarde, lângă recent inauguratul centru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi „Kids”, în Ţiglina 2. „Centrul de zi pentru copiii cu autism va avea un cabinet de kinetoterapie, cabinete de terapie individuală şi de grup, precum şi de consiliere psihologică atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, săli de terapie prin joc, cabinet de consiliere parentală şi cabinet de stimulare senzorială. Centrul va asigura o gamă diversă de servicii pentru 40 de copii din Galaţi diagnosticaţi cu boli din sfera autismului. Serviciile oferite vor fi abilitare – reabilitare, socializare, recreere, consiliere, sprijin, educare, orientare şcolară, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă în vederea integrării mai facile în comunitate”, se arată în comunicatul de presă. Valoarea finanţării europene nerambursabile este de aproximativ 3,2 milioane de lei, iar durata de implementare este iunie 2014 – decembrie 2015.
Al doilea proiect cu finanţare europeană nerambursabilă presupune modernizarea Cantinei de Ajutor Social şi extinderea serviciilor oferite de aceasta persoanelor asistate, se precizează în comunicatul de presă. „Odată implementat acest proiect, vor creşte standardele de calitate, gradul de adresabilitate şi eficienţa serviciilor oferite de Cantina de Ajutor Social. După modernizare, Cantina de Ajutor Social va deveni un centru de servicii sociale integrate sub titulatura «Help», centru care va oferi pe lângă asistenţă alimentară persoanelor nevoiaşe şi o gamă largă de servicii de consiliere în vederea diminuării abandonului şcolar sau pentru găsirea unui loc de muncă”, se precizează în comunicatul de presă. Valoarea finanţării europene nerambursabile pentru acest proiect se ridică la aproximativ 2,9 milioane de lei, iar perioada de implementare este iunie 2015 – decembrie 2015.