27 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Avem un finalist la Gala pentru Excelenţă Academică în Străinătate 2015
Avem un finalist la Gala pentru Excelenţă Academică în Străinătate 2015

Unul dintre cei cinci finalişti ai concursului organizat de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) pentru Excelenţă Academică în Străinătate 2015 (categoria Erasmus) studiază în Galaţi. Andreea Apostol este studentă la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Internaţionale din cadrul Universităţii „Danubius” din Galaţi şi a fost nominalizată de forul studenţesc finalistă în cadrul uneia dintre cele opt secţiuni a concursului anual, lansat din 2010. Alături de ceilalţi patru contracandidaţi (dintre care trei din Iaşi) din cadrul secţiunii „Erasmus", Andreea Cristina Apostol, care este originară din Focşani, a beneficiat de o bursă externă în Turcia, studiind la Universitatea Kadîr Has din Istanbul, prin programul de mobilităţi Erasmus, cu un contract de studii încheiat la Universitatea Danubius din Galaţi.
LSRS recunoaşte rezultatele deosebite ale tuturor finaliştilor din cadrul Competiţiei LSRS pentru excelenţă academică în străinătate. Câştigătorii celor opt premii vor fi aleşi dintre finalişti de către Juriul Galei 2015 şi vor fi anunţaţi în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate, care va avea loc la Palatul Parlamentului, în data de 8 ianuarie 2015. Ediţia din 2015 a competiţiei vizează rezultatele obţinute de studenţii români în anul universitar 2013-2014. Tinerii nominalizaţi sunt exemple remarcabile de excelenţă românească în străinătate şi în ţară.
Studenta din Galaţi, după stagiul din Turcia, a ales să-şi continue parcursul profesional la Universitatea „Danubius”, în cadrul Facultăţii de Comunicare, specializarea Relaţii Internaţionale şi Studii Europene. Rezultatele de excepţie ale Andreei Apostol au fost recunoscute şi la nivel local. La sfârşitul anului trecut, Andreea a primit Premiul Municipiului Galaţi 2014.


Articole înrudite