Balta Zătun este pregătită să-şi deschidă porţile pentru gălăţenii amatori de pescuit, dar şi pentru cei care doresc să se relaxeze în natură la un grătar. Regulamentul pentru exercitarea pescuitului recreativ - sportiv în amenajarea Zătun şi Regulamentul privind organizarea activităţilor de picnic în baza de agrement Zătun au fost de aprobate de consilierii judeţeni la şedinţa de consiliu din luna mai, astfel încât Balta Zătun ar putea fi deschisă publicului larg în următoarea perioadă. Taxa de pescuit va fi de 60 de lei şi pot fi reţinute 4 kg de peşte. Pentru cei care doresc să vină aici doar pentru picnic, taxa va fi de 10 lei, tot 10 lei - şezlongul, 70 de lei - cazarea la căsuţe pentru 24 de ore.
Balta a fost reamenajată în cursul anului trecut cu fonduri europene, dar s-a investit şi într-un sistem de supraveghere video precum şi în împrejmuirea bălţii astfel încât să fie prevenit braconajul.
Regulamentul pentru exercitarea pescuitului recreativ - sportiv în amenajarea Zătun prevede că accesul la toate zonele de pescuit recreativ - sportiv se face numai pe la poarta principala, între orele 06:00 - 20:00, după achitarea taxei de pescuit la oficiu administrativ. Pescuitul este permis în perioada cuprinsă între răsăritul şi apusul soarelui. Există şi obligativitatea ca parcarea autoturismelor să fie făcută doar în spaţiile special amenajate. Uneltele de pescuit vor fi transportate la locul de pescuit cu ajutorul mijloacelor puse la dispoziţie de administrator. Dovada achitării taxei de pescuit o reprezintă chitanţa/bonul fiscal eliberată de administrator, ce are valabilitate doar pentru ziua în curs, în intervalul orar 06.00 - 20.00. În baza taxei de pescuit recreativ – sportiv este permisă utilizarea a cel mult 4 beţe (lansete şi/sau undiţe). Orice persoană admisă pentru practicarea pescuitului recreativ – sportiv, în urma achitării taxei aferente, are la dispoziţie un spaţiu de cca. 5 metri liniari, într-un singur loc. Pescuitul se practică numai de pe mal. În timpul unei zile de pescuit recreativ – sportiv se pot pescui şi reţine cel mult 4 kg de peşte sau numai un singur peşte, chiar dacă greutatea lui depăşeşte 4 kg.
”Sperăm ca peste două săptămâni să-i dăm drumul. Aşteptăm autorizaţiile de la ISU, de la Mediu şi autorizaţia de turism de la Minister. Documentaţiile sunt depuse. Imediat ce obţinem autorizaţiile, noi suntem pregătiţi să primim gălăţenii”, ne-a declarat directorul general al SPJADPP Galaţi, Vali Viorel Sandu.