Sinistraţii tecuceni, rămaşi fără locuinţe în urma inundaţiilor din toamna lui 2007, se pare că s-au obişnuit cu traiul bun pe spatele altora, mai ales pe banii contribuabililor, bani care au fost cheltuiţi cu dărnicie pentru pătura săracă a oraşului, iar în momentul când le-a fost oferită posibilitatea de a avea un spaţiu de locuit mult mai spaţios, în comparaţie cu vechile module, situaţia nu le-a priit, după cum s-ar fi aşteptat autorităţile. La finele lui decembrie, sinistraţii tecuceni ce îşi duceau veacul în tabăra de sinistraţi au fost mutaţi într-o locaţie nouă, unde fiecare familie beneficia de un spaţiu generos şi implicit de condiţii decente de trai. Singura obligaţie a chiriaşilor era aceea de a se conecta pe cont propriu la reţeaua de furnizare a energiei electrice. Pentru a-şi încălzi locuinţele, sinistraţii ar fi trebuit să îşi monteze sobe, dar să cumpere şi lemnele necesare. De mentionat este faptul că, pentru a amenaja spaţiile ce urma a deveni locuinţe de necesitate, administraţia publică locală a cheltuit o serie de fonduri. În sistem de urgenţă, cu puţin timp înainte de sărbătorile de iarnă, spaţiile au fost reamenajate, compartimentate şi date spre utilizare chiriaşilor din tabăra de sinistraţi. Minunea „noului” a ţinut foarte puţin, totul urmând a se transforma încet şi sigur în ruină.
Amănunte în acest sens ne-au fost oferite de directorul Poliţiei Locale Tecuci, Cristian Popovici, care ne-a informat: „În urma monitorizării clădirii ce a apartinult Liceului Agricol, aflată în Cartierul Bălcescu, în data de 4 ianuarie a.c. s-a constatat că 4 uşi din lemn sunt distruse iar 2 tocuri de uşă şi o uşă sunt sustrase. De asemenea, în data de 5 ianuarie a.c. patrula auto a Poliţiei Locale Tecuci a depistat mai mulţi arbori doborâţi în curtea clădirii”.
Ca atare, dacă tot nu s-a depus niciun efort pentru modernizarea spaţiului, este normal ca acesta nici să nu fie păstrat mult timp în starea în care a fost primit. În momentul în care sinistraţii au părăsit modulele care le-au fost case timp de 4 ani, chiar locul unde s-au născut mulţi copii, multe dintre acestea au fost vandalizate. Victor Irimia, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tecuci, ne-a informat: „Multe dintre module au fost predate fără geamuri, instalaţia electrică, broaştele de la uşi, fiind pur şi simplu vandalizate. După preluarea de la sinistraţi a modulelor, acestea au intrat în reparaţii capitale, ca mai apoi să fie predate. Este regretabil faptul că o serie de tecuceni nu au respect pentru cei care le întind o mană şi nu fac altceva decât să distrugă, ca şi cum ar fi bunurile proprii”.
Pe lângă pagubele enumerate anterior, chiriaşii modulelor din tabăra de sinistraţi nu au binevoit să îşi achite nici factura aferentă consumulu de electricitate din iarna anului trecut. Faptul că au parte de tot felul de beneficii, fără a depune nici cel mai mic efort, îi face pe sinistraţi să creadă că totul li se cuvine.