24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Asaltul căpuşelor continuă: 203 gălăţeni, la camerele de gardă
Asaltul căpuşelor continuă: 203 gălăţeni, la camerele de gardă

Început în forţă, sezonul atacurilor căpuşelor continuă în judeţul Galaţi. Dacă de la începutul raportării realizată de către Direcţia de Sănătate Publică erau înregistrate din aprile şi până la începutul luni mai 88 de cazuri, în primele săptămâni ale acestei luni s-au mai înregistrat încă 115 cazuri.
"În ultima săptămână de raportare, de pe data de 07 mai şi până pe data de 13 mai, s-au raportat 45 de cazuri de gălăţeni care au ajuns la camerele de gardă ale spitalelor şi au beneficiat de îngrijiri medicale. În total, de la începutul raportării acestor cazuri, din aprilie, numărul celor care au necesitat ajutor medical după ce au fost muşcaţi de căpuşe a ajuns la 203", a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Din fericire, până acum, în judeţul Galaţi nu s-a înregistrat nici un caz de boală Lyme, boală care apare în urma unei muşcături de căpuşă infectată cu un agent patogem, afecţiune care este foarte gravă şi poate deveni letală.
În majoritatea cazurilor, gălăţenii muşcaţi de căpuşe ajung la camerele de gardă Chirurgie ale spitalelor, pentru a li se scoate căpuşa, apoi sunt direcţionaţi către Spitalul de Boli Infecţioase pentru îngrijiri de specialitate. Cadrele medicale recomandă gălăţenilor ca, mai ales la ieşirile la iarbă verde, acolo unde sunt muşcate de căpuşe cele mai multe dintre victime, dar şi la ieşirea în orice zonă cu vegetaţie, să poarte încălţăminte închisă şi pantaloni cel mai de dorit alb sau în culori deschise, pentru a putea vedea căpuşele. În plus, cadrele medicale sfătuiesc populaţia să nu îşi scoată singuri căpuşa dacă au fost muşcaţi, ci să meargă să caute ajutor medical specializat.


Articole înrudite