16 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Apă Canal Galaţi: Ce NU trebuie să aruncaţi NICIODATĂ în WC!
Apă Canal Galaţi: Ce NU trebuie să aruncaţi NICIODATĂ în WC!

Intervenţii ale Departamentului Canalizare în zona Gară-Port şi la staţia de pompare ISP2 pentru desfundare canalizare, curăţare gratare în staţie şi înlocuire capace de canalizare furate, anunţă societatea Apă Canal Galaţi.

„În acest context, vă reamintim câteva reguli simple menite să asigure buna funcţionare a celor 531 km de reţea de canalizare din municipiul Galaţi.

ÎN CAZUL REŢELEI INTERIOARE de canalizare, să aveţi în vedere că vasul de WC nu este coş de gunoi! Niciodată să nu aruncaţi în el resturi alimentare sau orice fel de deşeuri solide. Odorizantele sau jucăriile copiilor scăpate accidental în el trebuie îndepărtate! Mortarul rămas neutilizat în cursul lucrărilor de construcţii sau de renovare a locuinţei nu are ce căuta în vasul de WC! Cel mai mare duşman al conductelor interioare de canalizare menajeră sunt cârpele, vata medicinală şi produsele de igienă, inclusiv măştile: fibrele lor fine se agaţă de neregularităţile pereţilor interni ai conductelor, facilitând formarea dopurilor. Să nu uităm că în conductele de canalizare se formează depuneri de grăsimi solidificate din cauza temperaturilor scăzute şi astfel micşorează secţiunea liberă pentru scurgere şi se înfundă mai uşor.

ÎN CAZUL REŢELEI EXTERIOARE de canalizare, principiile de bază sunt aceleaşi. În cursul desfundării conductelor, depunerile cele mai frecvent întâlnite sunt grăsimile solidificate, bucăţile de lemn, cârpele, pungile şi flacoanele din material plastic, cărămizile, pietrele, nisipul, nămolul şi resturile alimentare.

Nu uitaţi că, din momentul în care apele uzate părăsesc locuinţa dumneavoastră (închideţi robinetul, spălaţi vasul WC-ului) sau apele pluviale sunt preluate prin gurile de scurgere, ele trebuie să mai străbată o cale lungă până la staţia de epurare, unde sunt tratate în mod corespunzător, pentru a putea fi evacuate în apele curgătoare.

În cazul blocării reţelei publice de canalizare anunţaţi societatea APA CANAL apelând numărul de telefon de la Dispecerat: 0236/463.294, serviciu disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. Indiferent de condiţiile meteo, angajaţi APA CANAL vor răspunde sesizărilor dumneavoastră şi vor intervenii cu promptiudine acolo unde este nevoie“, precizează Apă Canal Galaţi.


Articole înrudite