Nicolae Filimon s-a simţit jignit de compania pe care a avut-o la Comisia de Dialog Social desfăşurată ieri în sala mare a Prefecturii. Acesta a vociferat privind absenţa nu numai a primarului, viceprimarilor, city-managerului, cât şi a directorilor deconcentratelor, care nu au catadicsit ieri dimineată să fie prezenţi în sala de sedinţe a Prefecturii. Şi dacă oficialii nu au considerat că merită să îşi piardă vremea pe la şedinţa Comisiei de Dialog Social, după o absenţă îndelungată, generată de o problemă de comunicare a Prefecturii, jurnaliştii acreditaţi au fost prezenţi la şedinţa ordinară corespunzătoare lunii aprilie.
Reprezentanţi ai DSV şi OJPC au prezentat rapoarte privind controalele specifice Paştelui.
Subprefectul Daniel Ovidiu Tudorache, cel care prezida şedinţa, i-a interogat pe reprezentanţii celor două instituţii legat de ceea ce se întâmplă cu alimentele perisabile care trebuie să fie confiscate şi distruse conform deciziei comisarilor care efectuează controale. Subprefectul a adăugat un detaliu interesant: mai multe surse i-ar fi semnalat faptul că acestea revin pe rafturi după plecarea inspectorilor. Reprezentanţii celor două instituţii au precizat că se realizează documentaţia specifică, însă nimeni nu urmăreşte distrugerea alimentelor perisabile, confirmând practic sursele subprefectului. Reamintim că Tudorache a ocupat fotoliul de subprefect cu sprijinul UNPR şi provine din cadrul Gărzii de Mediu.
În condiţiile prezentate mai sus, recomandăm citirorilor noştri care îşi fac în aceste zile cumpărăturile pentru sărbătorile pascale să nu plece acasă în mare viteză, cu produsele achiziţionate, pentru a-şi continua curăţenia şi gătitul. Este mult mai înţelept să verificaţi etichetele produselor perisabile cumpărate, chiar în magazin, oricât de tare vă grăbiţi. Nimeni nu îşi doreşte o toxiinfecţie alimentară tocmai de sărbători.