Autorităţile locale au luat măsuri pentru ca persoanele care nu au o locuinţă să nu îngheţe în ultimele săptămâni, când temperaturile înregistrate au fost foarte scăzute iar viscolul a pus stăpânire pe oraş. Pentru a arăta modul în care autorităţile locale dau o mână de ajutor persoanelor care nu au un acoperiş deasupra capului, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a dat amănunte legate de funcţionarea centrului de urgenţă pentru persoane fără adăpost, unde se află la ora actuală cazaţi 114 beneficiari, din care 21 sunt femei şi 94 sunt bărbaţi. Din cele 21 de femei care beneficiază de serviciile sociale, 6 sunt persoane în vârstă, care vor fi transferate la căminul pentru persoane vârstnice, în timp ce 5 persoane au un grad de handicap accentuat.
„Două persoane muncesc cu forme legale şi li se întocmesc dosare pentru a li se da o locuinţă, o persoană este elevă la şcoala de arte şi meserii, în timp ce 5 persoane care sunt cazate prestează 5 zile de muncă în folosul comunităţii, în cazul lor încercându-se găsirea unui loc de muncă, a declarat viceprimarul Ciumacenco.
În centrul de urgenţă pentru persoane fără adăpost locuiesc şi 93 de bărbaţi, dintre care 20 nu au domiciliul în oraş, locuind în mediul rural sau în alte judeţe ale ţării, aceştia urmând să fie transferaţi la centrele speciale din localităţile unde locuiesc. De asemenea, 20 de bărbaţi locuiesc la centrul aflat în subordinea Primăriei şi muncesc cu forme legale de angajare, întocmindu-li-se dosar pentru locuinţă ANL sau urmând să primească sprijin pentru a sta în gazdă, în timp ce 4 persoane urmează să fie transferate la căminul pentru persoane vârstnice.
„10 persoane, din cauza dificultăţilor de natură medicală şi a imposibilităţii pensionării şi a încadrării în muncă, nu pot fi reintegraţi social, aşteptându-se sprijin de la Centrul Medico-Social Pechea. De asemenea, pentru 25 de bărbaţi se încearcă găsirea unui loc de muncă, fiecare dintre ei prestând 5 zile de muncă în folosul comunităţii”, a mai precizat viceprimarul Ciumacenco.