26 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
UNIC ÎN REGIUNE: Centru de Scleroză Multiplă la Spitalul Judeţean Galaţi
UNIC ÎN REGIUNE: Centru de Scleroză Multiplă la Spitalul Judeţean Galaţi

Centru medical unic în regiunea noastră. Prin decizia Ministerului Sănătăţii, la Galaţi, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, a fost înfiinţat primul centru de tratare a sclerozei multiple, boală neurologică care afectează sistemul nervos central, informează Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi.
„Pacienţii diagnosticaţi cu scleroză multiplă nu mai trebuie să se ducă la Bucureşti sau Iaşi pentru a primi tratamentul de care au atâta nevoie. Acum, acesta se poate face şi la Galaţi, în cadrul Centrului de Scleroză Multiplă de la Spitalul Judeţean. Deja au fost administrate primele tratamente, iar pe lista de programări se află şi alţi bolnavi, mai ales că centrul este singurul din această zonă a ţării”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Salon special pentru bolnavii cu scleroză multiplă

Pacienţii sunt incluşi în Programul Naţional de Tratament al Bolilor Neurologice, iar în cadrul secţiei de Neurologie a fost creat un salon special pentru bolnavii cu scleroză multiplă cărora li se va iniţia tratamentul.
„Pe lângă diagnosticarea acestei boli, acum medicii specialişti pot prescrie tratamentul necesar sau pot administra în cadrul spitalului medicamentele de care au nevoie pacienţii, în funcţie de evoluţia sau severitatea clinică a acestei boli neurologice. Pe lângă tratarea sclerozei multiple, medicii neurologi gălăţeni realizează şi proceduri de tromboliză în cazurile de accident vascular cerebral şi tratează, cu ajutorul imunoglobulinelor, şi alte boli neurologice rare”, a precizat Costel Fotea.
Tratamentul încetineşte evoluţia bolii în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu scleroză multiplă şi reduce intensitatea, durata şi frecvenţa episoadelor simptomatice.


Articole înrudite